Prvi put kad sam ti vidjela lice, autorski projekt Olje Lozice u produkciji zagrebačkog Teatra &TD na programu je 63. Splitskog ljeta u ponedjeljak, 31. srpnja u Podrumima Dioklecijanove palače s početkom u 21 sat.

Intimistička je to i dirljiva drama o ženi koja zbog bolesti gubi pamćenje i uz pomoć skrbnika, čovjeka neizmjerne topline i razumijevanja, pokušava na neobične načine rekonstruirati svoj nekadašnji život, ali i iznova stvoriti svoju osobnost. Uloge tumače glumci Olivera Baljak i Goran Guksić.

Predstava je to kojoj je autorica Olja Lozica zadala tek idejnu strukturu, a tekst predstave oblikuje se iz glumačkih improvizacija.Dok Tamara pokušava otrgnuti zaboravu ključne trenutke sjećanja, trudi se u potpunosti ne izgubiti davno izblijedjeli odnos s čovjekom kojeg je voljela, i koji je volio nju. Suočena s posljedicama galopirajuće degenerativne bolesti, njena se prošlost stapa sa sadašnjim trenutkom, tvoreći začudni život koji je prošao i onaj koji nikad ne će ni doći. Život umrlih je u pamćenju živih; je li to pamćenje prenosivo poput podataka na kompjuterskim diskovima, ili se nepovratno gubi u prijenosu? Olivera Baljak, legendarna riječka glumica i njen partner, mladi osječki glumac Goran Guksić, su po ocjenama kritike ostvarili iznimno dojmljive i potresna stvaralaštva oživljujući jaka osjećajna stanja u nadasve nekonvencionalnom odnosu dvoje ljudi.

Autorski tim, osim autorice i redateljice Lozice čine dramaturg Matko Botić i kostimograf Mario Leko.

D.Z.S.