Kazalište

Veliki uspjeh Baletnog studija HNK Split

Mlade plesačice Baletnog studija Hrvatskog narodnog kazališta Split postigle su još jedan veliki uspjeh. Sa International Dance Open natjecanju koji se održao u Gradskoj sportskoj dvorani u Novalji 8. i 9. lipnja Splićanke se vraćaju s osvojenih pet zlatnih, dvije srebrne i jednom brončanom medaljom, te jednom specijalnom nagradom. Na ovom natjecanju mladih plesača u suvremenom plesu sudjelovalo je čak tri tisuće natjecatelja iz deset europskih država.

Balet o mladosti na daskama HNK Split

Balet o mladosti predstava je Baleta HNK Split u koreografiji Igora Kirova a uz glazbu popularnih domaćih šlagera i šansona mahom iz šezdesetih godina. Premijerna izvedba u petak 31. svibnja započinje u 20:30, a repriza je na programu 1. lipnja u 20 sati.

Praizvedba zavičajne predstave "More" u Omišu

Pod pokroviteljstvom Centra za kulturu Omiš, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i OŠ Josip Pupačić Omiš, u četvrtak, 23. svibnja u 20 sati, bit će praizvedena zavičajna predstava „More“ - priča o prijateljstvu i pjesništvu Josipa Pupačića i Nikola Milićević, u režiji Roberta Kurbaše.

Zagreb se zaljubio u priču o mladom piscu Shakespearu i njegovoj Violi

“I sve će na kraju nekom misterijom biti dobro…” A bilo je i više nego dobro na posljednjoj ovosezonskoj premijeri u zagrebačkom Kazalištu Komedija. Gromoglasnim pljeskom nagrađen je autorski tim te kazališni ansambl koji su, nakon višemjesečnih priprema, maestralno prikazali jednu od najljepših ljubavnih priča svih vremena – Zaljubljeni Shakespeare. Sudeći prema prvim reakcijama, Zagreb se zaljubio u priču o mladom piscu Shakespearu i njegovoj Violi u izvedbi glavnih protagonista, Filipa Juričića i Dajane Čuljak.

Tri predstave u šestom festivalskom danu

U nedjelju 28. travnja na programu festivala hrvatske drame 29. Marulićevi dani čak su tri predstave u konkurenciji za nagrade. U zajedničkoj produkciji Kazališnog kolektiva BADco, HNK u Zagrebu i Dubrovačkih ljetnih igara u Multimedijalnom kuturnom centru s početkom u 18 sati bit će prikazana predstava Gorana Ferčeca Ispravci ritma u režiji Gorana Sergeja Pristaša.

Predstava „Svi tvoji rođendani“ oduševila Splićane

U petak 26. travnja, četvrtog festivalskog dana 29. Marulićevih dana u sklopu službenog programa Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu izvelo je dramu „Svi tvoji rođendani“ Mire Gavrana u režiji Renea Medvešeka na pozornici HNK Split, s početkom u 20 sati, a na Šolti će se po 21. put održala tradicionalna pjesnička smotra „Ča, more, judi“.

Treći dan festivala hrvatske drame u Splitu

Treći dan festivala hrvatske drame 29. Marulićevi dani, četvrtak 25. travnja, ljubiteljima kazališta nudi dvije predstave u konkurenciji za festivalske nagrade. Potresna drama o roditeljstvu Susret Nine Mitrović prikazat će zagrebački Teatar EXIT na Sceni 55 Hrvatskog narodnog kazališta Split s početkom u 18 sati, a Govori glasnije autorski projekt Bobe Ječića u produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh bit će izveden na velikoj sceni HNK Split u 20 sati.