U prepunoj dvorani KUD „Preporod“ u Dugom Selu, 9. studenoga s početkom u 19,30 sati održana je vrhunska izvedba opere Nikola Šubić Zrinski – hrvatske slike s klavirom.

Ovaj iznimni kulturni događaj organizirali su Grad Dugo Selo i Turistička Zajednica Dugo Selo, a manifestacija je imala i svoju humanitarnu svrhu.

Ulaz je bio besplatan, uz prikupljanje donacija za rehabilitaciju malodobnog sugrađanina Noe Ivića.

Operni pjevači, Zbor i klavirska pratnja naših vrhunskih umjetnika iz nacionalnog teatra, oduševili su publiku i dobili dugotrajan i zaslužen pljesak uz nekoliko povrataka na scenu nakon završene perdstave.

Ljubomir Puškarić (Zrinski),Tamara Franetović- Felbinger ( Eva), Martina Klarić (Jelena), Stjepan Franetović (Jurinić), Robert Palić (Alapić) i Mario Bokun (Sokolović) uz klavirsku pratnju Helene Borović, približili su nazočnima ovaj hrvatski operni dragulj na veličanstven i nezaboravan način svojim vrhunskim izvedbama arija i glazbe, kao da je riječ o nastupu u nekoj od europskih metropola.

Dakako, ne smije se zaboraviti niti besprijekorna izvedba Zbora koji je ovaj izuzetan dojam upotpunio i obogatio.

Uz krasan ugođaj i spoznaju kako naši umjetnici imaju ne samo vrhunski dar nego i veliko srce, predstava će ostati zapamćena kao jedan sasvim poseban kulturni događaj kakvi u malim hrvatskim gradovima i nisu baš česti.

Naklon i zahvala umjetnicima Opere HNK na nezaboravnoj večeri!

 

Zlatko Pinter