Deset prijedloga “podrške” programskom planu Andrije Plenkovića za unutarstranačke izbore u HDZ.

  1. Domoljublje kojim se verbalno kitite sadržava i vođenje politike ne samo na razini države RH, već na razini cijelog nacionalnog korpusa poput Izraela i Irske. (Ocijena 5)
  2. Hrvatska dijaspora već punih trideset godina ne uspijeva, osim pojedinaca, dobiti hrvatsko državljanstvo tek nakon pet godina boravka u Hrvatskoj, to se odnosi i na pet tisuća mladih Srba koji su se rodili u Srbiji, a na mig Pupovca odmah ste im dodijelili hrvatsko državljanstvo. (Ocijena 5)
  3. Otvorii ste sva vrata Hrvatske za investicije hrvatskih iseljenika u Hrvatskoj, a u stvarnosti nigdje nikakve dijasporske investicije nije bilo nikakvog mogućeg investiranja. (Ocijena 5)
  4. Istanbulska konvencija, tu ste bili pravi vizionar spasila je na stotine jadnih maltretiranih žena u Hrvatskoj, ali nikad niste odgovorili koliko Hrvatsku košta ta konvencija. Za vrijeme Milanovićeve vlade spominjana je cifra od jedne milijarde kuna godišnje, to nikad nitko nije komentirao niti osporio.. (Ocijena 5)
  5. Indirektno ste rekli da ćete i dalje surađivati i biti u koaliciji s nacionalnim manjinama. U to ste svakako uključili etno biznismena Pupovca, najvećeg mrzitelja Hrvatske i Hrvata.To je sigurno dalekovidan pozitivan politički potez. I zbog toga za Vas će glasati najmanje 200% hadezovaca. (Ocijena super odlična 5)
  6. DORH, kao najsamostalnija pravna institucija, gura brojne kaznene prijave, i tekuće predmete pod tepih, pa će ih zasigurno neka nova buduća metla pomesti. To se pokazalo kao činjenica koja stablizira pravni poredak u RH. To je mudro osmišljena taktika koju bi trebale prihvatiti i sve članice Europske Unije. (Ocijena 5)
  7. Pronalaženje i iskopavanje tisuća kostiju hrvatskih branitelja, radi ljubavi prema Srbiji i Pupovcu, prihvatili ste se principa – ne dirajte u kosti koje mirno spavaju. Takva odluka je na nivou svijeta veliko otkriće, po principu živi živima, a mrtvi mrtvima.Tu nema ocijene, već to zaslužuje Nobelovu nagradu za mir kostiju.
  8. Masovno iseljavanje mladih intelektualaca iz Hrvatske i iseljavanje širokih masa naroda, zašto to treba spriječavati, selidbe naroda su poznate u cijeloj povijesti civilizacije. Postoje lutalački narodi koji se nigdje ne mogu smiriti. U tu kategoriju spadaju i Hrvati. Kakav narod takva i Vlast. (Ocijena 5)
  9. Balkanske i susjedne zemlje bile su iza nas desetke godina u razvijenosti, a sad su nas sve pretekle. Ništa zato, to je samo stvar kondicije, a Vaša vlada nema ministra za kondiciju! (Ocijenja 4+)
  10. Nejedinstvo naroda u RH, nikad nije bilo veće, unutar HDZ-a vlada nejedinstvo. Ako je u sebi nesložno, svako će kraljevstvo propasti. Ni jedan grad ili dom, ako je u sebi nesložan, neće opstati! (Matej, 12,25)”. Naravno to su biblijske nebuloze, to je važilo prije dvije tisuće godina, danas je suvremena civilizacija.

Zato Vaša kategrična tvrdnja da HDZ pobjeđuje na Europarlamentarnim izborima čisti je promašaj! Vaša kategorična tvrdnja da će Predsjednica Kolinda pobjediti na izborima – opet je promašaj, a vaše tvrdnje da vi pobjeđujete na unutar stranačkim izborima, a potom i parlamentarnim izborima zasigurno ćete pobijediti, Vi to znate jer ste se konzultirali s Nostradamusom. Hrvati nikad nisu bili politički narod – pa je to doista moguće, ali samo u snu. (Ocijena 5)

Narodna izreka – Živi bili pa vidjeli!

Mile Prpa