Izmorena i zamišljena lica političara koji ni sami više nisu sigurni mogu li u bilo što uvjeriti i vlastitu obitelj okružila su, u prvim redovima, Ivu Josipovića dok je on teatralno predstavljao svoj izborni program za predstojeće predsjedničke izbore.

Bili su tu Vesna Pusić, Radimir Čačić, Josip Leko, Mirela Holy, Željka Antunović….Kako bi ugođaj bio potpun, a ekipa koja je Hrvatsku dovela na rub litice bila potpuno popunjena, nedostajao je još samo svevišnji Zoki.

Predstavljanje programa odvijalo se u strogo kontroliranim uvjetima. Josipović se zatvorio u strogo kontroliran krug političkih istomišljenika pa se postavlja opravdano pitanje-kome je to Ivo Josipović predstavljao program i koga je pokušavao uvjeriti u ispravnost svojih pogleda?

Pomalo smiješna scena prikazana je u informativnim emisijama, a u njoj Josipović, okrenut prema predsjedniku Sabora Josipu Leki, zbori o potrebi hitnih ustavnih izmjena. Iznad Leke nadvio se Saša Perković, a to nas vraća u onaj žalosni period kada je saborska većina pošto poto pokušala izmijeniti ustav kako Josip Perković ne bi bio izručen Njemačkoj zbog optužbi za likvidaciju hrvatskih emigranata.

Da su kojim slučajem na predstavljanju programa bili i Zoran Milanović i njegovi ministri Hrvatska bi konačno, nakon toliko godina, na jednom mjestu imala priliku vidjeti sve grobare njene budućnosti. Bila bi to idealna prilika za grupnu fotografiju za udžbenike povijesti u kojoj bi ilustrirali sve grobare jedne epohe hrvatske povijesti i budućnosti.

Posebno licemjeran dio predstavljanja programa zbio se kada se Ivo Josipović pozvao na Franju Tuđmana i njegovu ostavštinu. Bio bi to domoljubni čin aktualnog predsjednika kada bi imali sposobnost izbrisati vlastito pamćenje u kojem pronalazimo predsjednika koji pet godina sije razdor među hrvatskim narodom, dakle, radi sve suprotno od onog što je predsjednik Tuđman godinama radio. Kako se zazivanje Tuđmana uklapa u govor o ustaškim gujama, ukidanje bleiburške komemoracije, govor o kapama partizankama i tvrdnje o agresiji RH na BiH?

>>Josipović i Saša Perković ljuti na Milanovića zbog njegovog upornog odbijanja da financira Mustačevu i Perkovićevu obranu

Već na predstavljanju programa za novi mandat Ivo Josipović je lagao i pokušao izazvati kolektivnu amneziju kod naroda. Tužan je to početak kampanje za predsjednika aktualnog obnašatelja dužnosti predsjednika.

 

Željko Primorac