"Gospođo Pusić, žaljenja je vrijedan nedostatak Vaše ljudske suosjećajnosti i političke korektnosti. Ostali smo i ostajemo zgroženi manipulativnošću i obezvrijeđivanjem ljudske patnje u Vašim izjavama kojima želite skrenuti pozornost sa sebe i neoprostivosti Vaše ignorancije na vapaje žrtava te pokušaj da se politički jeftino izvučete na Gay Pride", kaže se u otvorenom pismu  Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije upućenom Vesni Pusić.


U nastavku otvorenog pisma se kaže:

"Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada zagreba i Zagrebačke županije u potunosti podržava i potpisuje upućeno Vam Otvoreno pismo Udruge žene u Domovinskom ratu i Udruge  žena žrtava ratnog zločina silovanja „Sunčica“, te podsjećamo da smo Vam se i mi u nekoliko navrata, bezuspješno obraćali sa zamolbom za prijem.

>>Marija Slišković: 'Podržavate gay populaciju, a niste našli vremena za žene silovane u Domovinskom ratu'

Gospođo Pusić, ljudska patnja zaslužuje pijetet bez obzira kojoj narodnosti pripada.

Ratni zločin i patnja žrtava istog, je univerzalna i ne podliježe političkim pamfletima i diktatima po kojima Vi očito i jedino postupate.

Poistovjećivanje žrtve žena u Domovinskog ratu sa „patnjama“ poklonika Gay Pridea, u potpunosti oslikava vaše osobne vrednote, ljudskost i empatiju!

>>Vesna Pusić: 'Očekujem Žene u Domovinskom ratu na čelu Pridea'

Trpjeli smo Vašu ignoranciju, jer prateći Vaše istupe u javnosti bila je i očekivana.

Mi žene iz Domovinskog rata, udovice i žrtve, nećemo prikrivati ničiji zločin i nećemo šutjeti o zločinu počinjenom nama i našoj djeci, da bi Vi i Vama slični gradili političku budućnost i osiguravali osobnu mirnu egzistenciju u Europskom parlamentu.

Na Vašu žalost, a na našu sreću, postoje institucije iznad Vaše, a kojima ćemo uporno i dovoljno glasno slati poruke žrtava, sve dok ih svjetska pravda ne čuje i ne procesuira počinitelje kako bi odgovarali za svoja zlodjela. To je naše poslanje!

U buduće molimo, barem samo iz poštovanja instituciji u kojoj sad obnašate dužnost,  ipak malo više političke korektnosti.

A Vama i političoj javnosti, kao i svim građanima Republike Hrvatske postavljamo pitanje, nije li sramota da Udrugu žena žrtava rata pozivate na ulicu da paradom sa gay populacijom traže svoja prava. Tim pozivom gđo Pusić rugate se žrtvama rata, relativizirate ih i duboko vrijeđate sve žrtve Domovinskog rata. Zar ćemo na ulici rješavati pitanje naših prava i obeštećenja za sve naše patnje?" stoji u otvorenom pismu Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije upućenom Vesni Pusić.