Dobitnik prvoga natječaja Nagrade Glasa Koncila za najbolji neobjavljeni roman kršćanskoga nadahnuća 2010. godine, roman Vjekoslava Tomašića 'Mreža', upravo je objavio zagrebački nakladnik Glas Koncila.

Kršćanski triler 'Mreža' Vjekoslava Tomašića najuspješnije je književno djelo na prvom nagradnom natječaju za roman koji promiče kršćanske vrijednosti, piše nakladnik na omotu knjige i podsjeća da su u tom iznimnom ostvarenju suvremene književnosti glavni likovi i zaljubljenici u istinu, nizom čudnih okolnosti upleteni u mrežu globalnih političkih igara.

Kako bi došli do istine likovi su, napominje nakladnik, sudjelovali u borbi za hrvatsku nezavisnost u Domovinskom ratu te morali biti blizu izvršiteljima privatizacije nacionalnog blaga ali su i ljudi koje progone međunarodni sudovi.


Nakladnik ističe kako su glavni likovi također bili upleteni u zamršene političke i medijske igre, koje su ih odvele do samoga vrha globalnih moćnika.


'Mreža' je roman savjesti i etičkih preispitivanja naše prošlosti koje se nikako ne uspijevamo primjereno riješiti, ali i sadašnjosti opterećene nizom frustracija i iznevjerenih ideala, ocjenjuje nakladnik.


Vjekoslav Tomašić je rođen 1942. u Zagrebu. Bio je hrvatski generalni konzul u Trstu. Uz veći broj znanstvenih i stručnih knjiga objavio je i roman 'Istarski requiem'. Roman 'Mreža' dio je zamišljene 'Hrvatske trilogije'. (Hina)