Beogradski mediji javljaju da je predsjednik Srpske radikalne stranke u danas, u srijedu, prigodom posjeta hrvatske delegacije, na čelu s Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom Hrvatskog sabora, gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije!

„Kad je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, potrčao je, oborio stijeg na beton, pokušao iscijepati zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama“- hvalili su se poslanici SRS.

Čak pet članova osiguranja nisu bili u stanju oteti im zastavu. Kad su završili s gaženjem zastave, ušli su u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila cijela delegacija Hrvatskog sabora. Šešelj im je, kako navode mediji, prišao i rekao: „Sad sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu, jebem vam majku ustašku svima“.

Nakon ovog incidenta, hrvatska delegacija trebala je odmah napustiti Beograd. Naime, ne može se jedan četnik i ratni zločinac usred Beograda na takav način odnositi prema hrvatskoj delegaciji, odnosno svetinji hrvatske države. Kakvo je to osiguranje koje nije uspjelo spriječiti srbijanskog krvnika, a još manje odmah ga strpati u – ludnicu! Nešto takvoga u Hrvatskoj je nezamislivo.

U svakom slučaju još jednom se pokazalo da do daljnjega nemamo što tražiti u Beogradu, tim prije jer je i sada jasno da kako diše Šešelj tako diše i većina srbijanskog političkog vrha!

 

Mladen Pavković