Srbin po zanimanju, kako ga zovu, Milorad Pupovac, opet je imao svoj show, ovog puta na skupu u Srbu (29. srpnja 2017.), gdje je održan narodni zbor, s jugoslavenskim i inim zastavama, u povodu tzv. Dana ustanka u Hrvatskoj.

Ono što je on govorio na ovom skupu uistinu nije vrijedno ničega, jer ničega u njegovu izlaganju osim uvreda, kleveta i omalovažavanja nije ni bilo. Međutim, spomenuo je kako je pozvao predsjednicu Republike, predsjednika Vlade i predsjednika Sabora, ali da nitko od njih nije došao. Ma, nemoj! Tko je Pupovac i njegova jugoslavenska skupina da se odazivaju na njegove pozive? I što oni imaju raditi s ovakvim tipovima?

Što se Pupovac i njemu slični ne odazivaju na obljetnice vezane uz hrvatski obrambeni Domovinski rat? Od njih se nikada ne može čuti ništa lijepo o hrvatskoj državi, hrvatskim braniteljima, pa čak ni o Srbima, njihovim sunarodnjacima, koji su branili i obranili hrvatsku državu! Da nema ovakvih „jugoslavenskih datuma“ ti i takvi nikada ne bi došli do izražaja.

Uskoro će još jedna obljetnica Vojno-redarstvene operacije Oluja. Što mislite, hoće li 5. kolovoza, Pupovac, Mesić ili Pusić doći u Knin, gdje je i središnja proslava Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, i zapaliti svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje?

Neće, jer to nikada do sada nisu ni učinili!

Pa, ako je tako, a jeste, odakle tim i takvima borcima za propalu Jugoslaviju „muda“ da prozivaju najviše hrvatske političke dužnosnike, odnosno da kažu da HDZ-e aktivno pomaže NDH, nostalgičare u njihovom nastojanju da zatru simbole narodnooslobodilačke borbe i, među ostalim, i promjenu imena Trga maršala Tita u Zagrebu?

Zar smo došli do toga da i nakon toliko godina od stvaranja hrvatske države jedan Milorad Pupovac, koji je obična politička nula, nama drži lekcije?

Sramno da sramnije ne može biti!

 

Mladen Pavković