Sretnem prije par dana jednog prijatelja koji nije Bračanin ali je izgradio lijepu 'vikendicu' kod Postira na Braču pa ga upitam: -Otkud onom malom ministriću Uprave ime ARSENIJE, ta nije valjda i on Srbin, poput Lalovca, Grčića i Opa(n)čićke?

Prijatelj mi odgovori: -U povjerenju ti kažem, veliki dio otočana a posebno Bračani bili su zadrti obožavatelji srbijanskog plemena Karađorđevića, dakle fetivi orjunaši, koji su se i imenom Srbima zavlačili u guzicu; na Braču je bilo na stotine vikendica srbijanskih JNA-oficira, posebno veliki broj od Milne do Lučica.

Tako je i ju-gov(i)nom nadahnuti Arsenijev otac Miro(slav) svom malom sinčiću, malom 'bauku' nadjenuo ime ARSENIJE.

A to ti je, valjda, prema onom srbijanskom patrijarhu iz 17.stoljeća koji se zvao Arsenije IV. Jovanović Šakabenta!

–Aaaaaaaa, interesantno, nego i otac mu se zove Miro ili Miroslav, jeli to prema onom velikom srbijanskom 'pevaču' Miroslavu Iliću?

-E, to ne znam, ali kod Bračana sve je moguće pa i to“, odgovori mi anonimni prijatelj dobar poznavatelj bračkog mentaliteta!

Mali Arsenije je napravio veliku karijeru u politici pa je jako brzo od zastupnika u časnom 'Kokošinjcu' avansirao do ministra Kukuriku-Uprave.

Kroz ove, skoro četiri godine 'Upravljanja', nikako da započne davno obećanim radikalnim reformama kako bi 'škartirao' barem dio neradnika čiji se ukupni broj danas penje na fantastičnih 230.000. Dobar dio njih su Kuku-riknuli uhljebi ili kako to u Srbiji kažu, pripadnici loze rođenih neradnika čija životna parola glasi: 'lezi lebe da te jedem'!.

Od svih, nagomilanih upravnih problema 'našeg' Arsenija najviše svrbe ćirilične ploče u pijetetnom Vukovaru i krivotvoreni broj stanovnika tog, po četničkom vojvodi Borisu Nikoliću, od 'pamtiveka' srbijanskog grada!

Dokoni Arsenije Bauk bavi se i naoko lucidnim pošalicama posebno kad je u pitanju antipatična mu prva hrvatska Predsjednica pa je tako nedavno 'opalio':

'O terminu izbora odlučuje ona gospođa što lovi ribu, vozi kombajn i lijepi pločice'; lijepo!

Jeli to seksizam, jeli to verbalni mobbing, e, nema više 'našeg' Zdenka  Duke, sad je na ćelu Hrvatskog novinarskog društva(HND-a) pravi Srbin, Saša Leković; pa, neće svoj na svoga a nije se po tom pitanju javila ni ona 'baba'-oštrokondža, Sarvanka; čudnovato!?

Za razliku od te, kako Arsenije posprdno kaže, gospođe-ribarice, evo kako to u mutnom lovi Arsenijev pape Miro(slav), ali ne u moru nego na suhom:

Čitamo tako prije par dana 'Dalmacija news' i ne možemo vjerovati svojim očima, u novinama stoji da je podignuta 'uskočka optužnica' protiv Arsenijevog pape zbog pokušaja (korištenja položaja u-) utjecaj-a/u na 'zdravstvenu upravu':

Dakle, „među optuženimaje i Miro(slav) Bauk (64), otac 'poštenog' SDP-ovog ministra uprave Arsena Bauka.

Kao direktor ugledne bračke građevinske tvrtke 'Kavadur', Miro(slav) Bauk je tražio od liječnika (krivotvorenje) uvjerenja za osam njegovih radnika, ali kao jedini u skupini optuženih, i za sebe, jer mu je nužno trebalo lažno 'Uvjerenje' kako bi mogao raditi na poslovima s posebnim uvjetima rada.“

Šušur na Braču….

Šuška se po Braču kako Arsenijev pape, Miro(slav) Bauk ne samo da je sklon  krivotvorenju zdravstvenih isprava nego svojim Bračanima poput opakog 'bauka' otima i zemljišta odnosno kupuje ih pod poljoprivredna pa prodaje deseterosruko(i više) skuplje kao građevinska; slično kako to radi europski parlamentarac, poznati tajkun Nino Jakovčić iz IDS-ove Istre?

Da li doista na ista zemljišta Miro(slav) Bauk upisuje svoje ime te na njima gradi kuće(kažu, jednu oveću izgradio je i za svog sinčića Arsenija!) premda se katastarski radi o golom kamenjaru, šikarama, šumama i livadama, ali su zemljišta komercijalno atraktivna stoga što su smještena tik uz more!?

Zlobnici kažu da ih škrti Miro(slav)prodaje onda kada je na moru oseka pa je i trenutno 'suha' površina znatno veća a svom sinčiću, mladom bauku, to je izgradio 'mukte' i to bez građevinske dozvole, kaže jedan gledatelj u emisiji tv-Jadran, 'Bez pardona' !?

-I za kraj….

Znate li kako je nastala gušterica?

-Jeftino kupio 'naš' Arsenije mladog krokodila pa ga po brački škrto hranio…a bolje bi mu bilo da vozi moto-kultivator i krči tvrdi brački kamenjar, lijepi pločice u svojoj kući na Braču ili da u moru lovi ono što zna…..rakove-govnare!

 

Damir Kalafatić