Ante Ramljak potvrdio je u intervjuu Jutarnjem listu da je prva tranša kredita od 100 milijuna eura sjela na Agrokorov račun. Najavio je prodaju pojedinačnih kompanija iz sastava koncerna i spas Konzuma, no analitičari kažu da ne vide plan podizanja proizvodnje tih tvrtki, kao ni kako će se nositi s protekcionizmom Slovenije i Srbije, koje mogu otežati restrukturiranje.

Objava financijskih izvješća osam tvrtki iz sastava Agrokora Belje, Jamnica, PIK Vinkovci, Vupik, Zvijezda, Ledo, Tisak i Žitnjak, će kasniti, izvijestilo je preko Zagrebačke burze.

iz Agrokora također ističu da revizorska kućaPricewaterhouse Coopers- koju je angažirala izvanredna uprava Agrokora - zbog neplanirano velikog opsega posla nije u mogućnosti završiti reviziju u prvotno procijenjenim rokovima.

Istodobno,Jamnica,Belje iPIK Vinkovciobjavili su podatke o potencijalnim obvezama i potraživanjima prema koncernu i povezanim tvrtkama te po osnovi sudužništava i jamstava: riječ je o desecima milijardi kuna, a ti iznosi nisu konačni s obzirom na to da je u tijeku usklađivanje potraživanja s vjerovnicima.

M.B.