I tu nema pomoći. Ma kakav Milanovićev neoliberalizam, k tome još i kapitalistički! Kao svako kvartovsko potrčkaralo i mamin  sin, i Zoran Milanović je bio i ostao fasciniran lošim momcima i oni su ga fascinirali makar je samo čvoruge od njih besplatno dobivao.

Ciglu je morao svaki put uredno platiti. To je jedan od razloga zbog čega je preko Ministarstva kulture obilno financiran „Subversiv festival“ u Zagrebu na kome je kao ugldan gost nastupao Antonio Negri, osuđivan član terorističkih „Crvenih brigada“. Osuđen na 30 godina zatvora, odslužio je 13 i zbog bombaškog napada na željeznički kolodvor u Bologni. Jedan od organizatora spomenutog festivala je i udruga „Bijeli val“ (dobila 3.2 milijuna kuna u samo jednoj godini) i sve njegove mračne figure.

Na tom istom festivalu 2013. godine sudjelovala je i Aleida Guevara, književnica i aktivistica koja promiče društvene ideale "jednakosti i pravde", inače kćerka ubijenog teroriste Ernesta Ché Guevara, i kao kakva filmska diva, pravi celebrity, stopama svoga oca, prošetala se „crvenom Rijekom“, posjetila „3 maj“ i naravno Zagreb. SDP-ovi dužnosnici su bili ushićeni, genetski komadić komunističke „legende“ mogli su dodirivati; to su i činili diveći se jednoj njokastoj figuri kao kumiru nikad ugašenog komunizma.

Peticiju protiv ministra kulture, Zlatana Hasanbegovića, potpisao je i Toni Negri, alias, Antonio Negri, taj prije spomenuti ubojica i osuđivani terorist. Taj podatak dosta govori o potpisnicima peticije i što potpisnici hoće kad im je osuđivan terorist autoritet. Možda samo svi žele slijediti njegov primjer, u borbi za komunističke ideale ubijati nevine građane?!

Peticiju za smjenu Zlatka Hasanbegovića bi vjerojatno potpisali i drugi – na primjer: Ernest Valker (58), Daniele Klette (57) i Burkhard Garweg (57) – ali ne smiju da ne otkriju svoj identitet i adresu u Hrvatskoj. Naime to su pripadnici po zlu čuvenog RAF-a (Rote Armee Fraction), frakcije "Crvenih brigada" koju se tereti za 34 ubojstva i bezbroj pljački. Nisu nikad uhićeni. Dugo su vremena ostali pritajeni, ali su 2015. godine ponovno počeli s pljačkama i dva neuspjela ubojstva. Navodno su viđeni u Republici Hrvatskoj koja im i dalje služi kao sigurna kuća, država u koju se uvijek pred tjeralicama mogu skloniti.

Za vrijeme vladavine Zorana Milanovića u Hrvatsku se vraćaju teroristi i terorističke skupine koje su nekad surađivale s jugoslavenskim komunističkim režimom. Zapravo ta suradnja nije nikad ni prestala, U Hrvatskoj su se za vladavine Zorana Milanovića osjećali kao kod svoje kuće, udobno sigurni. I do danas, jer obavještajnim podzemljem i službama još upravlja Budimir Lončar, a MUP-om Ranko Motorola. Orepčić je samo policijski maneken, kratko podšišanog JNA podoficirskog brka.

To su pravi razlozi zašto Orepić ne želi kadrovske promjene u MUP-u i zašto je smjena Dragana Lozančića išla onako traljavo. Pitanje je što se doista u SOA-i zbilo i u kojem obujmu SOA-e uopće funkcionira?

Dolaskom na vlast 2000. godine, Ivica Račan diskretno započinje s obnovom starog zajedništva s teroristima diljem svijeta – oni usluge, on „sigurnu kuću“ – a Zoran Milanović preko Stjepana Mesića i Budimira Lončara 2012. godine obnavlja sve stare veze jugoslavenskog režima i tajnih službi s „belosvetskim“ teroristima diljem svijeta. Spomenuta trojka čvrstog jezgra RAF-a tek je manji dio terorista sklonjenih i sakrivenih u Hrvatskoj kao „sigurnoj kući“. Mario Pavel Guerra Herrera (34) i Amaurya Riza Gonzalesa* (48) sa Kube....

 

L.C.