Direktorica izborne kampanje HDZ-a Josipa Rimac rekla je u srijedu da je HDZ sa svojim koalicijskim partnerima spreman za izbore što će se vidjeti i sutra na predstavljanju izbornog programa na zagrebačkom Velesajmu.

 

-HDZ je za izbore što prije - prvi mogući datum. To već duže vremena zagovaramo - jer ovo je stanje neizdrživo. Kada predsjednica RH pozove HDZ na konzultacije, predsjednik Tomislav Karamarko će se odazvati. A oni koji se ne žele odazvati pozivu - šalju poruku da ne poštuju sustav i institucije u RH - ocijenila je Rimac.

Na pitanje koliko će novca potrošiti u kampanji, odgovorila je kako će to biti sukladno Zakonu o financiranju političke aktivnosti i izborne promidžbe.

-Zakonom o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe jasno je definirano koliko se po svakoj izbornoj jedinici može potrošiti. Sigurno da će HDZ u svojoj kampanji imati i velika oglašavanja. No, najviše ćemo koristiti direktnu komunikaciju sa svojim biračima odlaskom na teren. Potpuno je drugačije kada pogledate čovjeka u oči i kažete mu što nudite i zašto svoj glas treba dati baš vama - istaknula je Rimac.

 

M.M