Ovogodišnji dobitnik Grand Prixa, najveće nagrade Splitskog festivala je Mladen Grdović! Pjesma za koju je sam napisao glazbu i tekst "Ostavljam vas moji najdraži" i koju je izveo sa zadarskom klapom Munita, kao i njegov osebujni i neočekivani nastup, oduševili su publiku na splitskim Prokurativama.

Poznato je kakav je showman Mladen Grdović, kao što je i poznato da je uvijek bio i ostao vjeran Splitskom festivalu, ali ovo je prvi put da je na svom najdražem festivalu osvojio glavnu nagradu! Mnoge njegove pjesme otpjevane na tom festivalu danas su veliki hitovi, ali kako je sam istaknuo, uvijek je bio nagrađen drugim ili trećim mjestom, a ove godine, nakon 35 godina karijere, najpopularniji zadarski pjevač osvojio je prvu, glavnu nagradu! Stoga i ne čude njegove iskrene suze i zahvalnost svima koji su mu omogućili da osvoji baš ovu nagradu!

Jednako ganut bio je i njegov dugogodišnji suradnik i aranžer Stipica Kalogjera, a čestitke nisu izostale ni od brojnih kolega. Neumorni pjevač i skladatelj proslavio je 35 godina karijere, ali još uvijek nema namjeru usporiti. Neumorno stvara hitove, a svojim koncertima oduševljava sve generacije. Njegovi singlovi "Kada odem", duet "Dva goluba" s Ivanom Kovač, suradnje sklapom Munitau pjesmama "Nek' se čuje pisma s Jadrana" i "Ostavljam vas moji najdraži" te "Uzorita" s Tomislavom Bralićem i klapom Intrade naći se se na Mladenovom novom studijskom albumu čiji se izlazak očekuje ove jeseni.

Prije dvije godine Croatia Records je objavila box set s "50 originalnih pjesama" Mladena Grdovića, a na 3 CD-a nalaze se njegovi najveći hitovi poput "Dalmatinac", "Tu je moj dom", "Samo ti, Dalmacijo", "Nije u šoldima sve", "E, da mi je vratit vrime", "Bacit ću mandolinu" i mnoge druge. Osim 50 hitova, ovaj box set sadrži i pripadajuću knjižicu s biografijom i kompletnom Mladenovom diskografijom.

U svojim pjesmama često pjeva o ljudima, moru, Dalmaciji, rodnom kraju, ljubavi i pravi je majstor dalmatinske pisme za dušu. Zbog svoje iskrenosti i odanosti svom rodnom kraju Mladen Grdović, omiljeni je pjevač svih generacija.

 

M.B.