Pred prepunom dvoranom Krešimira Ćosića, Tomislav Bralić i klapa Intrade održali su ove subote spektakularan koncert kojim su obilježili 30 godina od osnutka klape. Klapa je odučila u svom Zadru održati prvi slavljenički koncert i održati još jedan koncert za  pamćenje.

Gotovo nitko nije ostao sjediti kad su Bralić i Intrade počeli nizati hitove poput 'Croatio, iz duše te ljubim', 'Nisan te sriće', 'Zora bila', 'Zalutali pogled', 'Ti si ka pisma', 'Ne znam što me tebi vuče' i mnoge druge.

Atmosferi je pridonio i izvrstan light show koji je obasjavao pozornicu sve do pred sam kraj kada je klapa zamolila da se sva svjetla ugase, a publika da upali mobitele. Višnjik se u tom trenutku pretvorio u 'zvjezdano nebo' stvarajući magičnu atmosferu za posljednju pjesmu koncerta 'Croatio, iz duše te ljubim'. 

Tijekom cijelog koncerta na velikom video zidu na pozornici prikazivale su se fotografije značajnih trenutaka i sa prekooceanskih turneja te stare fotografije klape koja od gotovo samog početka djeluje pod vodstvom Davora Petrovića. Osim što joj je umjetnički voditelj, Petrović ujedno svira gitaru u klapi te potpisuje mnoge njene pjesme. Tomislav Bralić i klapa Intrade pred sam kraj koncerta na pozornicu su pozvali bivše članove klape kako bi im se zahvalili na njihovom djelovanju i tragu koji su ostavili u povijesti klape Intrade. 

Impresivna je bila i scenografija koju je osmislio Neven Stojakovići koja je predstavljala 'intrade' klape Intrade, odnosno ljetinu koju je klapa prikupila tijekom svog djelovanja.Priznanjem za blistavih 30 godina uspješne karijere i promicanje klapske glazbe u Hrvatskoj i svijetuintrade im je dodatno obogatio Branko Paić, direktor diskografske kuće Scardona koja već 12 godina surađuje s klapom Intrade.

- Izuzetna mi je čast ispred diskografske kuće Scardona i u svoje osobno ime uručiti vam još jedan mali, lijepi poklon, još jedan dio intrada za sjajnu karijeru klape Intrade i Tomislava Bralića. Zadnjih 12 godina imali smo priliku surađivati i mislim da smo za to vrijeme napravili sjajne i nezaboravne koncerte. Ova klapa obogatila nam je živote sa toliko sjajnih pjesama da smo bili u dilemi koje pjesme izabrati za njihov dvostruki kompilacijski album 'Best of' koji smo upravo izdali. Cijeli niz pjesama klape Intrade ostao je za neko buduće vrijemei naprosto je nevjerojatno da je netko u tako kratkom periodu, a govorimo o zadnjih desetak godina, donio toliko briljantnih pjesama, kazao je Paić.

Na pozornici im se pridružio i Tedi Spalato „Splitska stina“, kako ga je najavio Tomislav Bralić ponesen sjajnom rekacijom publike na pjesmu „Stina pradidova“,  s kojim klapu Intrade veže lijepa suradnja na dvije pjesme - 'Cviće' za koju je Tedi napisao glazbu i 'Sve dok bura dere' koju je otpjevao zajedno s klapom. 

Tedi Spalato klapi Intrade pridružit će se i na zagrebačkom koncertu u Domu sportova 12. prosinca uz još jednog gosta iznenađenja. 

Klapi Intrade ovo je bio treći samostalni koncert u Višnjiku, a onaj u Domu sportova bit će im jubilarni 10. koncert koji svakog prosinca održe u Zagrebu.

 

M.B.