U nedjelju, 11. ožujka, u župnoj crkvi „Našašća svetog Križa“ u Vodicama, svetom misom, koju je predvodio don Josip Majić, župnik Uzdola (BiH), u koncelebraciji s don Ivanom Čolakom svečano je završen „Šesti Tjedan zajedništva s Crkvom i Hrvatima u Bosni i Hercegovini“, u organizaciji Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije.

Don Josip je u svojoj propovijedi govorio o stanju župe Uzdol, koja broj mali broj župljana i to sve starije životne dobi, bez mladih i djece… Ali, nada postoji, Bog nas je sve postavio tamo gdje nas treba, jer kada bi se nas ljude pitalo, zašto i kako, tada bi tek nastao kaos. Bez obzira kuda se netko odselio, nikada ne može zaboraviti svoje korijene. I svatko se rado vraća izvoru svog života, na izvoru je voda najbistrija i najčišća“.- poručio je na kraju svoje propovijedi don Josip Majić.

U subotu, 10. ožujka, gostujući dramski ansambl „JU KSC Prozor-Rama“ iz Rame, BiH, izveo je dramu „Mećava“ autora Pere Budaka u režiji Ante Bilića.

Predstava je bila humanitarnog karaktera te prikupljeni skromni prilog darovan je za pomoć župi Vrhbosnaske biskupije Sv. Ilije proroka u Solakovoj Kuli (susjedna župa Uzdol poznata po velikom stradanju u Domovinsko obrambenom ratu).

Gosti iz Bosne i Hercegovine bili su prepuni dojmova nakon što su ih domaćini (Zajednica Hrvata BiH Šibensko-kninske županije s predsjednikom Goranom Babićem) poveli u obilazak i razgledavanje grada Vodica i susjednoga Šibenika.

 

Dragica Zeljko Selak