Hrvatska družba povjesničara „Dr. Rudolf Horvat“ jedan je od organizatora predstavljanje novog izdanja knjige „Vrgorska krajina, Makarsko primorje i neretvanski kraj u dokumentima Ozne, Udbe i Narodne milicije (1944.-1965.), Likvidacije i progoni“ koja je rezultat dugogodišnjeg istraživačkog rada u hrvatskim arhivima.

Dio dokumenata u ovoj zbirci odnosi se na područje Imotske krajine, a pojedini dokumenti sadrže podatke o osobama iz drugih krajeva Hrvatske.

U okviru promocije održat će se i predavanje o komunističkim zločinima i velikosrpskim mitovima od 1941. do danas uz najavu novog izdanja koje je u pripremi pod naslovom „Zločini Jugoslavenske armije i komunistička represija u Lici i gradu Gospiću (1945.): Dokumenti“.

Promocije će se održati prema rasporedu: 17.4. Split, 18.4. Zagreb, 19.4. Rijeka, 20.4. Gospić, 24.4. Vrgorac, 25.4. Makarska, 26.4. Metković, 4.5. Osijek, 5.5. Slavonski Brod, 8.5. Kaštela, 9.5. Dugopolje. Sve promocije organizira HDP „Dr. Rudolf Horvat“ u suradnji s podružnicama Matice hrvatske, HVIDR-om, braniteljskom udrugom „Stina pradidova“ te drugim lokalnim organizacijama.

 

M.M.