Predstavljanje romana »Od Franje do Franje«, autorice Anite Martinac, i zbirke pjesama »Stopu po stopu«,  Miljenka Stojića, održati će se u prostorijama Državnog arhiva u Rijeci, Park Nikole Hosta 2, nadnevka 17.studenoga s početkom u 19.00 sati.

U programu sudjeluju Igor Žic, Anita Martinac, Miljenko Stojić, Goran Crnković i Andrija Stojić.

Roman »Od Franje do Franje« još je jedna uspješnica književnice Anite Martinac. On čini povijesno troknjižje uz romane »Medaljon« (2015.) i »Posljednji« (2016.). Objavljen je u nakladi Ogranka matice hrvatske Čitluk i Vinkovci, uredio ga je Miljenko Stojić, a recenzenti su prof. dr. Antun Lučić i dr. Ilija Protuđer.

»Stopu po stopu«, naziv je nove zbirke pjesama hrvatskog književnika, novinara i franjevca Miljenka Stojića, koja je nedavno objavljena u nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) i Ogranka Matice hrvatske u Vrgorcu. Zbirku je uredio Ljubo Krmek, a recenzenti su bili Zdravko Kordić i Antun Lučić.

Ovo je deveta zbirka pjesama Miljenka Stojića u njegovoj bogatoj bibliografiji koja uz pjesništvo obuhvaća i prozu, kako za odrasle tako i za djecu.

Organizatori predstavljanja su Ogranak Matice hrvatske u Rijeci i Ogranak Matice hrvatske u Čitluku.

 

M.M.