Poznati hrvatski novinar i publicist Mladen Pavković objavio je novu knjigu – „Moj obračun s ovima i onima“.

Akademik Josip Pečarić u proslovu piše da već sam naslov pokazuje o kakvim se tekstovima radi. Naime, ovaj autor gotovo svakodnevno polemizira s onima koji rade protiv hrvatskih nacionalnih interesa, i rade u sprovođenju velikosrpskog Memoranduma SANU 2.

Pavković, koji je i sam hrvatski branitelj, ne zaboravlja i svoje suborce. Tako piše o Veljku Mariću, generalima Gotovini i Markaču, Dariju Kordiću, Josipu Klemmu, Đuri Glogoškom, Ante Deuru, Gojku Šušku, Branimiru Glavašu, generalima Željku Sačiću i Praljku i ostalim prvostupanjsko osuđenim u Haagu zbog, vjerovali ili ne, udruženog zločinačkog poduhvata u kojem su sudjelovali Franjo Tuđman, Janko Bobetko, Mate Boban i mnogi drugi. Pavković piše i o Zvonku Bušiću, ali ne zaboravlja ni rođendan gospođe Tuđman. Jedan tekst posvetio je i Miroslavu Ćiri Blaževiću. To je na određeni način i logično, jer su spomenuti, kao i svi drugi branitelji glavna meta napada pripadnika vučjeg čopora – kaže Pečarić.

U ovoj iznimno zanimljivoj knjizi, jednoj od najboljih u hrvatskoj publicistici, Pavković, koji se nametnuo u jednog od najboljih i najpoznatijih hrvatskih polemičara, oštro i argumentirano obračunava se i sa Jelenom Lovrić, Vedranom Rudan, Veljkom Džakulom, Antifašističkom ligom, Josipom Manolićem, Josipom Boljkovcem, Ivanom Fumićem, Predragom Matićem, Oliverom Frljićem, Krunoslavom Olujićem, Slavko Goldsteinom, Ante Tomićom, Predragom Matvejevićem, Predragom Lucićem, Rade Šerbedžijom, Viktorom Ivančićem, Ante Nobilom i drugima.

Piše i o radu Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta (HNES-a). Polemizira i s Vesnom Pusić, Stjepanom Mesićem, Miloradom Pupovcem, Vesnom Teršelič…

Osvrće se i na Srbe iz Srbije kao što su Novak Đoković, Vojislav Šešelj, Aleksandar Vučić…

U svakom slučaju, riječ je o knjizi koja ne će ostati nezapažena, i koju bi svakako trebalo pročitati (nabaviti).

 

Milan Janjetović