U Srbiji su oduševljeni! Spomen ploča HOS-a u Jasenovcu je skinuta, pa „tamo daleko“ smatraju da u tome iznimno velike zasluge ima i Milorad Pupovac, bez kojeg očito nije mogla ni jedna Vlada u Republici Hrvatskoj, a ne može ni ova.

Srbi su veoma brzo reagirali i na spaljivanje tjednika Novosti u Zagrebu. No, sad se postavlja pitanje: zbog čega Hrvatska šuti i ne šalje protestne note Srbiji što u ovoj državi svaka „druga ulica“ nosi ime po ratnom zločincu majoru JNA Milanu Tepiću, koji je 29. rujna 1991. za vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskog rata u Bjelovaru dignuo u zrak skladište oružja, i to u trenutku kad su se skladištu približili pripadnici Hrvatske vojske, a sve u želji da ubije što više hrvatskih branitelja?

Prema službenim podatcima u eksploziji je pored njega poginulo i 11 pripadnika ZNG-a, dok je većina vojnika zločinačke JNA preživjela pošto im je zapovjedano da se povuku od glavnog objekta na sigurnu razdaljinu.

Predsjedništvo SFRJ, kojim je predsjedavao Branko Kostić, (kada će taj na optuženičku klupu?) 19 studenoga 1991. (dan nakon okupacije Vukovara!) je zločinca JNA Milana Tepića „za izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njihovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru“ posthumno odlikovalo Ordenom narodnog heroja Jugoslavije i proglasilo narodnim herojem Jugoslavije.

U njegovu čast Srbi su ustanovili i poseban orden „za zasluge u ratu“!

Dakle, zločinac Tepić je za Srbe veliki heroj, kojem su podigli čak i spomenike, a u Beogradu su ulicu ubijenog Stjepana Radića zamijenili njegovim imenom!

Milorad Pupovac i drugi koji neprestano pljuju i bljuju po žrtvama hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata ne protestiraju, a hrvatska Vlada i drugi ne traže da se ova sramota makne.

Uz to su Srbi „dežurni policajci“ za sve što se događa u Hrvatskoj.

Da komedija bude veća, u svezi napada na bjelovarsku vojarnu već je nekoliko hrvatskih branitelja osuđeno, a nekima poput Jure Šimića, ratnog predsjednika Regionalnog Kriznog štaba za bjelovarsko-podravsku regiju, još se uvijek – sudi. I to punih sedam godina!

Ovaj slučaj najbolje govori o pravdi i pravici, odnosno ljudima poput pupovca i sličnih koji ni krivi ni dužni „drmaju“ Hrvatskom! No, gdje je sada i taj Efraim Zuroff da odjednom „ništa ne vidi i ne čuje“?

Sramota je blaga riječ!

Mladen Pavković