Povjerenica Europske Unije za ljudska prava, Dunja Mijatović, umjesto da razboritošću opravda ukazano povjerenje odgovornim položajem u Vijeću Europe i bori za ljudska prava i dostojanstvo osobe, osula je agitpropovskom paljbom protiv održavanja mise zadušnice 16. svibnja ove godine u Sarajevu.

Njen izbor na tu visoku dužnost više govori o Europi danas, o instituciji Vijeća Europe i o potpunom gubitku kriterija pri izboru dužnosnika, nego o moralnom presjeku Dunje Mijatović. Dunja Mijatović jednostavno ne može protiv sebe, protiv četničko-komunističkog legla iz kojeg je potekla i koliko god njezin životopis bio uljepšan sveučilištima u Bologni i Sussexu, ukrašen Medaljom Charlemagne, u njoj ključa četnička krv, geni „partizana-osloboditelja“ i ljevičarska zadojenost.

Na istup Dunje Mijatović primjereno su reagirali ministar Vanjskih poslova RH, Gordan Grlić Radman i ministrica Civilnih poslova Ankica Gudeljević u Vladi BiH, koja je dojmljivom izjavom i povjesnim pregledom činjenica bleiburške tragedije i Križnoga puta dokazala koliko izopačeni um Dunje Mijatović još itekako živi oznašku 1945. Ali ne pomaže, to je Bosna, Dunja Mijatović kći je svoje majke, Tatjane Ljujić Mijatović – i unuka četnika s „lijepom titovkom na glavi“, Voje Ljujića, upravitelja zločina u Sarajevu 1945.

I neprestano smo na početku, jer za zločinačku antifu nije završilo sve dok postoji makar i jedna osoba koja bi mogla spomenuti Bleiburg i Križni put. Za srbo-komunističke koljače još nije završen posao i Dunja Mijatović nastavlja tamo gdje je njen djed Vojo Ljubić stao. Djed je ubijao ljude, njegova unuka ih još jednom želi ubiti zabranom mise zadušnice njima u spomen. U njezinom svijetu svi smo još u svibnju 1945. kada se tadašnji ISIL-ovci s petokrakom na kapi jednako bave sustavnom likvidacijom vojske koja je potpisala predaju, kao i ubijanjem civila u zbjegu. Na isti su način ISIL-ove horde s petokrakom na „lijepoj titovki“ „oslobodili“ hrvatske gradove „narodnih neprijatelja“. Nije li dovoljno prisjetiti se „oslobođenja“ Vukovara i horde pod crnom zastavom. „Ustaškim smo glavama toliko napunili zagrebačku kanalizaciju, da smo je začepili“, hvalio se izvjesni Cvijanović po Crikvenici. Znali su ljudi u zagrebačkom zbjegu pred srbokomunistima zašto i pred kime bježe.

Prije ulaska tzv. osloboditelja NOO (Narodno oslobodilački odbori) već su imali spremljene popise koga treba likvidirati, a popisi su se nadopunjavali u hodu, ako bi kojem oznašu zapeo za oko koji stan, kuća, imanje, supruga ili kćerka. Isto se dogodilo i Sarajevu.

S „oslobođenjem“ Sarajeva 5. travnja 1945. stižu uhićenja, pljačke i likvidacije, sve po popisu od 4 000 imena koje treba likvidirati, uglavnom Bošnjaka. Upravitelj tog zločina je potpukovnik Vojo Ljujić, prvi zapovjedinik Šeste proleterske istočnobosanske narodnooslobodilačke udarne brigade osnovane u kolovozu 1942. (politički komesar je bio narodni heroj Cvijetin Mijatović), član ZAVNOH-a BiH, vojni upravitelj Sarajeva i sukreator popisa za likvidaciju „narodnih neprijatelja“. Inače otac Tatjane Ljujić Mijatović, srpske predstavnice u Presjedništvu BiH (1992 – 1996, za presjedanja Alije Izetbegovića) poznate kao srpske „komšičke“ i vrlo aktivne bošnjačke aktivistice „srpskih korena“. Tu anomaliju srpsko-četničkih korijena i služenja islamističkoj ideologiji donekle „pokriva“, ali ne objašnjava njezino članstvo u SDP-u BiH.

Kao pismen računovođa, jer su se brojke predviđenih za likvidaciju i izvršenih likvidacija obilato nadmašene, odmah sljedeće godine Vojo Ljujić je nagrađen položajem ministra financija BiH. Nije dugo potrajalo i već je 1948. zaglavio kao simpatizer informbiroa.

Dunja Mijatović je plod degeneriranih ideologija četništva, velikosrpstva, islamizma i političkog programa bratstva i jedinstva – plod protuprirodnog bluda i rastućeg zla koje se skupilo i zagnojilo u BiH. Njen djed četnik s titovkom „oslobađa“ Sarajevo od narodnih neprijatelja, uglavnom uglednih i viđenih Bošnjaka, da bi njegova kći Tatjana kao srpski član Predsjedništva BiH sve vrijeme bila potrčko tvorcu Islamske deklaracije Aliji Izetbegoviću. Njena pak kći, Dunja Mijatović, povjerenica za ljudska prava u Vijeću Europe, brani tekovine NOB-a upozoravajući svijet na navodnu ustašku opasnost!

To je ta Bosna neprestane izdaje oboljela od pogubnih ideologija, Bosna od komunizma nikad oporavljena zato prijetvorna, lažljiva i bez normalne budućnosti.

 

F. Perić