BusinessInsider.de u posjedu je snimke 50 sati razgovora vrha najvećeg svjetskog proizvođača automobila, Volkswagenu (VW), o osjetljivoj temi: kako onemogućiti sarajevsku tvrtku Prevent, u vlasništvu Nijaza Hastora u preuzimanju tvrtke Grammer, piše Jutarnji list pozivajući se na njemačke izvore.

O veličini i važnosti tvrtke Prevent na području aluminijske industrije govori sljedeći podatak: svaki četvrti automobil u Europi ima neki dio proizveden u Preventovim tvornicama. Osim presvlaka, to može biti i mjenjačka kutija.

Grammer je pak proizvođač naslona za glavu i središnje konzole. VW, ali i Daimlera i BMW. Stoga su se u Volkswagenu (VW) pobojali da bi im sarajevski Prevent nakon pripojenja Grammera mogao uvjetovati pravila igre. 

Sudeći prema pisanju BusinessInsidera.de VW-u je još 12. lipnja 2013. izradio “strategiju izlaza Preventa”. Dobavljač autodijelova je trebao biti osujećen, a projekt je nosio naziv “Elefant”. Prema tadašnjim kalkulacijama Volkswagena, isključivanje Preventa je moglo biti završeno do 2020. godine jer se dobavljači ne mogu tako lako zamijeniti zbog dugoročnog planiranja u proizvodnji automobila. No, njihovi razgovori, vođeni 2017. i 2018. godine, sada su izašli u javnost. U VW-u su u šoku, prenosi Deutsche Welle (DW). Koji potvrđuje da je u VW-u krenula potraga za zviždačem. Iz Preventa su za DW rekli kako oni nemaju nikakvih informacija o snimkama.

U VW-u se alarm upalio kad je Prevent kupio 20 posto dionica Grammera. U jednom internom dokumentu VW-a, čiji je faksimil BusinessInsider.de objavio, stoji da bi u priču trebalo uključiti jednog “VW-u prijateljski naklonjenog dioničara Grammera” te uz njegovu pomoć povećanjem kapitala ograničiti Preventov utjecaj. “To je trenutno u raspravi između nas, Daimlera i BMW-a. I jednog financijskog investitora koji bi to napravio za nas. Već sam jučer imao prvi nacrt kako bi to izgledalo”, tvrdi jedan menadžer u audiozapisima.

Dionice u Grammeru na kraju je kupilo kinesko poduzeće Ningbo Jifeng, a VW je bio treći po veličini kupac. Jedna menadžerica, sudeći prema audiozapisima, predlaže da Gerhard Schröder iskoristi svoju bliskost s Putinom kako bi Preventu zaustavili dotok novca iz Rusije, navode njemački mediji, neizravno optužujući sarajevsku tvrtku kako je zapravo produžena ruka ruskog kapitala.

Posebno je interesantan dio koji govori o gospodarskoj špijunaži: “Znamo da Prevent zna sve što radimo. Čak i kod tema, gdje je samo šačica ljudi bila upućena, oni su unatoč tome sve znali. Možda je ispod stola nešto zalijepljeno”.

Podsjetimo, suradnja s Preventom je završena nakon što je VW u ožujku 2018. godine raskinuo sve ugovore s grupacijom. Rezultat toga su bile bezbrojne međusobne optužbe.

Prijeratni radni kolega Bakira Izetbegovića

Prevent je tvrtka iz Bosne i Hercegovine koju kontrolira obitelj Hastor. Na svojoj mrežnoj stranici Prevent navodi da je “sve je počelo od zaštitne odjeće”, a 1997. godine proizvedena je prva presvlaka za automobilska sjedala.

Poveznica između Preventa i VW-a je Nijaz Hastor koji je radio je kao menadžer u Tvornici automobila Sarajevo (TAS) koja je izrađivala poznati Golf. Zanimljovo je i znakovito da je u sarajevskom TAS-u prije rata radio i Bakir Izetbegović.

Nijaz Hastor prije rata odlazi u Njemačku i radi u VW-ovoj tvornici u Wolfsburgu.

Hastor se u BiH  vraća 1995. godine i uz potporu vrha SDA osniva ASA grupaciju, koja je do 2013. bila uvoznik VW-ova koncerna. Okrenuo se proizvodnji i danas u 15 pogona u BiH radi više od 6000 ljudi, a globalno više od 13.000.

 

M.J.