Međunarodna koalicija pod vodstvom SAD-a provela je niz napada na vojna uporišta u sirijskoj pokrajini Deir ez-Zor, u kojima je poginulo više od 100 prosirijskih vojnika.

-Više od stotinu sirijskih provladinih boraca ubijeno je u nizu napada američkih zrakoplova u sirijskoj pokrajini Deir ez-Zor - izjavio je američki vojni dužnosnik za Reuters-a.

Tvrdi kako je napad izvršen u odmazdi zbog napada na sjedište Sirijskih demokratskih snaga (SDF) koje podupire službeni Washington.

U priopćenju objavljenom jučer, koalicija je tvrdila kako su sirijske vladine snage pokrenule “neisprovocirani napad” protiv stožera Sirijskih demokratskih snaga.

Američko-izraelski dogovor u odnosu prema Iranu

Inače, sudeći prema pisanju izraelskih medija, SAD i Izrael postigli su dogovor o “konačnom formuliranju zajedničke strateške politike u regiji, uključujući Iran”. Osnovali su i četiri radne skupine koje će se baviti ključnim pitanjima.

Zadatak prve skupine je tajni i diplomatski rad za ukidanje iranskog nuklearnog programa, druga skupina će se baviti ograničavanjem prisustva Irana u regiji, posebice u Siriji i Libanonu, treća ograničenjem balističkog programa Irana i pokušajima da se iranske rakete isporuče Hezbollahu, a četvrta će raditi na pitanjima eskalacije sukoba u regiji u koja se Iran može uključiti - prenosi izraelski Channel Eser.

 

M.M