Novinar i publicist Tihomir Dujmović osvrnuo se na intervju koji je predsjednik Zoran Milanović ovih dana dao N1 televiziji. Više su ga zasmetala pitanja novinarke Nataše Božić nego odgovori Zorana Milanovića s kojim se u većini složio.

"Koje predavanje i lekciju o minimumu demokratskih i nacionalnih relacija je Zoran Milanović izgovorio N1 televiziji i voditeljici Nataši Božić!

Od toga da joj je morao objašnjavati da se s Orbanom doduše ne slaže, ali da ga ne treba kažnjavati, do toga da se uopće ne slaže s tim da je Komšić predstavnik hrvatskog naroda u BiH! Gledala ga je pogledom Katarine Peović! Uvrijeđena ideološki i zaprepaštena!

Kad je pak rekla da je Vučić donirao “više od milijun eura” i da je to neka vrsta “ispružene ruke pomirenja”, Milanović nije mogao vjerovati što čuje. Dodavši da bez istine o sudbini dvije tisuće nestalih nema pomirenja, Milanovića je dočekao isljedničko- ucjenjivački stav: ”To znači da bez ispunjenja tog preduvjeta Hrvatska neće dopustiti ulazak Srbije u Uniju?”.

U tom pitanju voditeljice sažela se sva regionalna svijest naše anacionalne ljevice jer je pitanje optužujuće formulirano! Sve skupa taj je intervju medijski skandal prvog reda!

Zastrašujuće, opominjujuće, inspirativno za budući studij novinarstva i kolegij: kako izgleda novinarstvo jugoslavenstva u srcu hrvatske države!”, napisao je Dujmović.

M.M.