Tjednik Nacional je tijekom ponedjeljka došao u posjed opsežne interne dokumentacije koja otkriva značajan nepoznati detalj iz životopisa glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića koji budi iznimno ozbiljnu sumnju da bi se on zbog te svoje tajne mogao nalaziti u sukobu interesa dok obavlja svoj posao.

Na adresu redakcije dostavljena je anonimno, s preciznim objašnjenjima tko su izvori koji mogu potvrditi da se radi o autentičnim materijalima, tvrdi Nacional u novom broju.

Također, prema tvrdnjama ovog izvora, među osumnjičenima za iznudu je i Vuk Radić, također je mason koji je nazočio Jelenićevoj inicijaciji.

-I Vuk Radić, jedan od osumnjičenih iznuđivača, mason je koji je prisustvovao Jelenićevoj inicijaciji i mogao je i njega ucjenjivati da će ga javno prokazati, navodi Nacional.

Sudeći prema navodima Nacionala, policija je navodne iznuđivače htjela pritvoriti zbog zločinačkog udruživanja, ali DORH je sugerirao blaži pristup pa su pušteni da se brane sa slobode.

Iz toga, Nacional, ne zalažući se za slobodu istraživačkog novinarstva, izvlači zaključak kako je moguće da puštanje osumnjičenih na slobodu dogodilo zbog Jelenićeva sukoba interesa.

Podsjetimo, komentirajući uhićenja novinara, odvjetnik glavnog urednika portal Dnevno.hr i tjednika 7Dnevno, Ivo Farčić, ocijenio je kako je moguće da je čelnik hrvatskih masona iskoristio svoj utjecaj unutar masonske zajednice za pritvaranje novinara.

-Utjecaj na najviše državne dužnosnike iz redova ureda predsjednika, državnog odvjetništva i tajnih službi da izvrši ovakvo nešto. Moje informacije govore da je ponašanje ljudi iz dnevno.hr bilo u cijelosti profesionalno, rekao je Farčić nakon uhićenja novinara, urednika i vlasnice portala Dnevno.hr.

 

M.M.