Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković obratio se medijima nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a, a kratku poruku poslao je i njegov zamjenik u stranci i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić.

-Sve je super, kao što vidite, živ i zdrav, rekao je Brkić nakon izlaska, a na upit je li opcija da ode iz HDZ-a, odgovorio je: "Nikada!". 

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je nekoliko minuta kasnije rekao da su teme bili europski izbori i sjednica Sabora koja se treba održati u srijedu.

-Razgovarali smo o tome da je Hrvatska drugu godinu zaredom u mandatu naše Vlade ostvarila proračunski višak, rekao je Plenković.

Dodao je kako je ministar gospodarstva Darko Horvat izvijestio okupljene o interesu kineskih ulagača za brodogradilišta u Puli i Rijeci, a sastanak će se održati početkom svibnja. 

Komentirao je i medijske spekulacije oko Milijana Brkića. 

-Otvorio sam i pitanje koje je u medijima jako prisutno, vidim da vam je to glavna tema, odnosi potpredsjednika Hrvatskog sabora Milijana Brkića. On je iznio svoj stav, mi smo zaključili kako institucije Republike Hrvatske trebaju nastaviti sa svojim aktivnostima, kao što to čine, zakonito i neovisno, zaključio je Plenković koji nije htio odgovarati na novinarska pitanja.

Milijan Brkić, sudeći prema pisanju djela medija, ispitan je 11. travnja u svojstvu osumnjičenika jer je navodno presretao poštu svoje bivše supruge, koristeći usluge bivšeg informatičara MUP-a Franje Varge, osumnjičenog u aferi SMS.

Međutim, nedugo nakon što se ova informacija pojavila u medijima, oglasila se Karmen Brkić i naglasila kako ona i Milijan Brkić nisu imali tajni, niti je bilo potrebe za tajnim presretanjem pošte.

 

M.M.