Danas nisam pratio medije kao vi, jer sam bio zauzet, ali jasno mi je sve - odgovorio je Andrej Plenković na pitanje kako on kao pravnik nije uočio ništa neobično u suradnji s grupom Borg te je još jednom opovrgnuo sve što mu se stavlja na teret.


-Cijeli svoj život i karijeru bazirao sam na čestitosti, poštenju i nekorumpiranosti. Sad su svi generali nakon bitke, glasna je i oporba i interesne skupine. Tretiraju to razdoblje kao da je sve bilo najnormalnije, kao da nije trebalo brzo djelovati - ponovio je opet Plenković

Ponovno je pojasnio cijelu situaciju s Agrokorom kako se i u kojim uvjetima odvijala.

-Kad je zakon donesen već su postojale blokade Agrokora. Morali smo brzo djelovati da sve ne propadne. Sjetite se tadašnjih okolnosti, praznih polica u Konzumu. Napravili smo što se u tom trenutku moglo, žao mi je što se sada bavimo s problemima u procesu. Želim da nadležne institucije ispitaju baš sve. Što se tiče načina na koji je zakon donesen, u tim okolnostima se nije moglo bolje - istaknuo je.

Još je jednom opovrgnuo sve što mu se stavlja na teret.

-Profiterstvo sa mnom nema veze i ne dolazi u obzir da ja politički, a još manje Vlada ili HDZ, trpi štetu i odgovara - rekao je Plenković.

Podsjetimo, od jutra štižu i brojne reakcije, osobito iz oporbe na objavu novih mailova. Oporbene stranke traže odlazak Vlade i raspisivanje novih izbora.

 

M.M.