Čelništvo HDZ-a u Vrgorcu danas je boravilo u MUP-u gdje su dali izjave zbog navodnog anonimnog komentara na društvenim mrežama. Predsjednik HDZ-a u Vrgorcu, Željko Primorac, nakon boravka u MUP-u, obznanio je detalje informativnog razgovora na društvenim mrežama, ocijenjujući da je cijeli slučaj u službi "povrijeđenih osjećaja Mostovaca". Ujedno je pozvao Vladu Republike Hrvatske da spriječi zloporabu državnog aparata u svrhu stranačke politike.

-Dok na razini države ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kritizira Ustavni sud kao prijetnju nacionalnoj sigurnosti taj isti ministar unutarnjih poslova u Vrgorcu je prekršio sve moguće ustavne zakone koji se tiču zaštite i prava građana. Mjesecima je ministar Orepić obilazio podružnicu svoje stranke u Vrgorcu kako bi se uvjerio da njegove jedinice na terenu, koje je dovodio čak iz Splita i iz Sinja, dobro obavljaju posao u čišćenju biračkih popisa. Dogodilo se tako da su iz popisa izbrisani i ljudi koji imaju imanja na području Vrgorca, ali njihovo prezime, onima koji su ih proskribirali, nije zvučalo domicilno- bila je to Vrgorska kristalna noć! Sve se to činilo tokom proteklih lokalnih izbora kako bi se Most dočepao još jednog grada u Dalamciji, zbog ovih sramotnih radnji ministra Orepića oglasio se bio čak i HHO - navodi Primorac u objavi na Facebooku.

Ustvrdio je kako Most preko ministara Orepića i Šprlje kontrolira policiju, DORH i pravosuđe.

-Kada bi bilo pravde u ovoj zemlji onda bi umjesto da proziva Ustavni sud Vlaho Orepić danas odgovarao pred institucijama ove zemlje zbog zloporabe represivnog aparata u političke svrhe. No, tko će pokrenuti postupak protiv Vlahe Orepića kada neretvanska veza kontrolira i pravosudni aparat. Štoviše, prema današnjim iskustvima možemo zaključiti kako je MOST svoju hobotnicu proširio s policijskog aparata i na DORH i pravosuđe - navodi Primorac.

Osvrnuo se i na današnji informativni razgovor u policiji.

-Naime, danas je na obavijesni razgovor u PP Vrgorac pozvano vodstvo Hrvatske demokratske zajednice Vrgorac. Iako je policijskom službeniku bilo neugodno, te se unaprijed ispričao što to mora raditi kako bi prehranio svoju obitelj, iz postupka smo zaključili kako se radi o tipičnoj zloporabi državnih institucija u političke svrhe – JOŠ JEDNOM. Prema informacijama koje smo dobili u PP Vrgorac vrgorska podružnica Mosta (NLM) podnio je preko ureda DORH-a u Metkoviću kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog komentara na facebooku koji kritiziraju Mostova gradonačelnika u Vrgorcu i njegove najbliže suradnike. Famozni komentator koji se nazvao „Alen Bokšić“, kako nam kažu u policiji, prozvao je Mostovu nositeljicu liste za Gradsko vijeće u Vrgorcu i aktualnu potpredsjednicu Gradskog vijeća zbog otkaza koje je izglasala troje zaposlenika u Dječjem vrtiću kao članica Upravnog vijeća. Komentator ju je nazvao dvoličnom i ljigavom. Vrgorski MOST i metkovski DORH naredili su vrgorskoj policiji da hitno postupi jer se potpredsjednica Gradskog vijeća zbog ovog komentara neugodno osjeća - navodi Primorac u objavi na Facebooku.

Upozorava kako je represivni aparat  u službi "povrijeđenih osjećaja Mostovaca".

-E sada, dovoljno je bilo da netko od Mostaša nabaci policiji kako bi iza toga mogli biti članovi HDZ-a Vrgorac pa da po šumama i gorama krene potjera protiv HDZ-a zbog - POVRIJEĐENIH OSJEĆAJA MOSTOVACA. Ne treba biti previše inteligentan kako bi se zaključilo da se radi o klasičnom zastrašivanju političke opozicije u Vrgorcu pred lokalne izbore te kako je MOST još jednom pokrenuo sav represivni državni aparat kako bi spasio svog, aferama uzdrmanog gradonačelnika - stoji u objavi..

Vladu Republike Hrvatske pozvao je da spriječi zloporabu državnog aparata u svrhu stranačke politike.

-Međutim, naša je obveza pozvati Vladu Republike Hrvatske, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i potpredsjednika Damira Krstičevića, da spriječi zloporabu državnog aparata u svrhu stranačke politike. Po svemu sudeći mostovi ministri nikada nisu napustili svoje lokalne sredine jer se više bave lokalnim spletkama nego odgovornom državnom politikom što bi im trebao biti prvenstveni cilj - stoji u objavi Željka Primorca.

 

J.Zd.