Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić dobio je novu savjetnicu. Riječ je o Ani Vlahović, aktivistici udruge "Škanj" iz Ploča koja bi ministra Orepića trebala savjetovati oko provedbe projekta teritorijalne i unutarnje reorganizacije Ministarstva unutarnjih poslova.

Uz zasnivanje radnog odnosa u razdoblju između 20. svibnja i 31. prosinca ove godine, ova će aktivistica Orepićeve udruge "Škanj" i osoba koja je i ranije skrbila o osobnoj promociji ministra Orepića na društvenim mrežama, primati mjesečnu naknadu u neto iznosu od 8.500,00 kuna. Tako je odlučio predsjednik Vlade Tihomir Orešković stavljajući svoj potpis na prijedlog odluke čiji je inicijator ministar Vlaho Orepić.

Kako doznajemo, Ana Vlahović završila je Pomorski fakultet u Splitu i jedna je od ministrovih "ljubimica" u udruzi Škanj i osoba koja se osobno istaknula u "mega projektu" otvaranja "pametne klupe" u Pločama, investicije koju je aktualni ministar MUP-a doveo u grad na ušću Neretve zajedno s gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem (HNS).

>>Kakva je uloga "Pepermint Boysa" u osmišljavanju reformiranja MUP-a?

Izvori bliski vrhu MUP-a šokirani su ovim angažmanom. Ne mogu se isčuditi u čemu je ministar Orepić vidio profesionalne reference nove posebne savjetnice.

-U Uredu za odnose s javnošću MUP-a angažirano je tridesetak stručnjaka sa Višom ili Visokom stručnom spremom i potpuno je nejasno što će nova posebna savjetnica bez radnog iskustva raditi oko unutarnjeg preustroja ili provedbe projekta teritorijalnog preustroja policije - žale se izvori bliski vrhu MUP-a.

Kako neslužbeno doznajemo, novoimenovana posebna Orepićeva savjetnica Ana Vlahović već 13./14. lipnja u hotelu Sheraton u Dubrovniku organizira konferenciju čiji troškovi znatno premašuju iznos od 1.2 milijuna kuna.

- Bilo bi korisno vidjeti jelovnike u Konavoskim dvorima, cijene najma brodova koji će sudionike konferencije iz Dubrovnika prevoziti do palača Sponza, pa klape koje će zabavljati goste. I to sve tijekom "reformskih" mjera štednje na koje se ministar Orepić i čelnici Mosta redovito pozivaju - upozoravaju insiderski izvori bliski vrhu MUP-a.

Bilo kako bilo, "reformski" potezi ministra Vlahe Orepića u MUP-u očito se nastavljaju.

 

Vladimir Ljubanić

Foto: Facebook