Ružica Vukovac, saborska zastupnica Mosta i načelnica općine Velika Kopanica, u intervjuu za tjednik Telegram otkrila je kako je upravo ona zaslužna za to što je njezina stranka na kraju odlučila sklopiti savez s Domoljubnom koalicijom, a ne koalicijom Hrvatska raste.

Vukovac tvrdi da je osobno čula kako je na dan kad je dogovor s SDP-om bio na pomolu jedan SDP-ovac pričao o tome da im za koaliciju ne treba cijeli Most.

Taj je SDP-ovac, kako doznaje Jutarnji list, Nenad Stazić, jedan od najglasnijih članova te stranke i dugogodišnji saborski zastupnik koji je, sada se to pokazalo, svojim javno izrečenim kalkulacijama Most otjerao u zagrljaj HDZ-a.

Događaj se zbio 21. prosinca prošle godine na tradicionalnom koncertu “Želim život” koji se održava za Zakladu “Ana Rukavina”. Tu istu večer novinari su dežurali ispred sjedišta SDP-a na Iblerovu trgu gdje je SDP održavao sjednicu Predsjedništva u 17 sati, a poslije i u Smičiklasovoj ulici ispred središnjice Mosta. HDZ nije pristao na uvjete Mosta, SDP jest, pa je bilo izgledno da će se dvije strane dogovoriti i sastaviti Vladu.

Međutim, istu večer u 21 sat na Trgu bana Jelačića održavao se koncert posvećen Ani Rukavini. U kavani Johann Franck bio je organiziran call centar u kojem su poznate osobe prikupljale sredstva za registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Među uzvanicima su bili i Ružica Vukovac te Nenad Stazić kao tadašnji potpredsjednik Sabora.

-Dok su oni te večeri pregovarali, ja sam bila na koncertu u organizaciji Zaklade ‘Ana Rukavina’, zajedno s još jednim istaknutim članom HDZ-a i isto tako istaknutim članom stranke iz koalicije Hrvatska raste. Nisu me prepoznali kao članicu Mosta pa su, u mojoj blizini, vrlo ružno govorili o nama - izjavila je za Telegram Ružica Vukovac.

-SDP-ovac je nekoga zvao i rekao kako će uz troje Prgometovih zastupnika on sigurno dogovoriti još troje. Bio je samouvjeren, a kad mu je onaj drugi, iz stranke njihove koalicije, rekao kako je Most pohlepan i kako želi šest ministarstava, te kako im je koalicija Hrvatska raste trebala reći: ‘Evo vam sva ministarstva pa sastavljajte Vladu sa svojim načelnicima’, SDP-ovac ga je tješio i rekao: ‘Ne brini, nama ne treba cijeli Most’.

Stazić je svoje kalkulacije o tome koliko im zastupnika Mosta treba da bi Hrvatska raste otišla na Pantovčak s potpisima za mandatara nove hrvatske Vlade iznio Silvanu Hrelji, predsjedniku Hrvatske stranke umirovljenika.

- Ne sjećam se točno što sam izjavio i što sam s Hreljom pričao, ali ja uopće nisam sudjelovao u pregovorima s Mostom. Razgovor je išao u tom smjeru da sam analizirao koliko je članova Mosta potrebno našoj koaliciji, a ona je to protumačila tako kako je protumačila - komentirao je Stazić.

 

M.M.