Jedva čekam Božić i novu "Božićnu vladu Republike Hrvatske", jedva čekam zvukove lijepih hrvatskih božićnih pjesama i jedva čekam božićnu
čestitku naše Predsjednice, Hrvaticama, Hrvatima i svim državljanima naše  Domovine.


 Jedva čekam pisati o budućnosti drage nam Domovine, ne spuštajući se više nikada na razinu koju nam nameću protivnici Hrvatske i protivnici svega što hrvatski diše. Ni u ovo vrijeme Adventa, došašća, ne daju nam mira umrežene strukture u MREŽI pete kolone.

Zrinka Vrabec Mojzeš ugostila je Pupavca u emisiji pod nazivom "Uvrućem stolcu". Odmah me zaintrigirao naslov emisije, "U vrućem stolcu" i upitao sam se zašto ne "U vrućoj stolici", kad je stolica izvorna hrvatska riječ. Brzo sam našao objašnjenje. Naime, neki liječnik sjetio se da ljudski izmet nazove "stolica" kako bi pred damama to bilo pristojnije i od tada stolica postade "stolac". Ne mogu se oteti dojmu da su sinoć i Vrabac i Pupavac sjedili upravo u "vrućoj stolici", jer kako inače nazvati njihovo 56 minutno meškoljenje u "Vrućem stolcu" kad je to u stvari "vruća stolica".

Zacvrkutala Vrabac u "Vrućoj stolici": "Ali ono što mene MUČI, evo, odpočetka mandata naše nove Predsjednice, koju naravno uvažavamo kao instituciju, tu je jedan povratak govoru koji smo već zaboravili. Dakle, od predsjednika Mesića nadalje, dakle predsjednici i premijeri su se obraćali svojim građanima. Dakle građani i građanke RH. Mi ponovo slušamo Hrvatice i Hrvati i državljani Hrvatske. Možda je to potaklo ljude da misle kako oni nisu građani i građanke"? (citat)

Pupavac se mudro namjestio u "Vrućoj stolici" i mudro prozborio:" Neki misle da je povratak na retoriku predsjednika Tuđmana spasonosno riješenje za Hrvatsku, a ja mislim da bi se predsjednik Tuđman okretao u grobu da to vidi i čuje." (citat)

Mislim si ja, šta Pupavac misli ovime reći? I bljesne mi odgovor! "Bolje i Vrabec u ruci nego golub u "Vrućoj stolici"!

Vrapčićka i Pupavac, u svojim "vrućim stolicama", bliske Mesićeve i Josipovićeve ptičice, dozvolili su si misliti ono što navodno misli Predsjednik u svom vječnom počivalištu, obezvrjeđujući time i Predsjednika i Predsjednicu. A šta se tu uopće ima misliti? I

Predsjednik i Predsjednica govore samo ono što piše u Ustavu Republike Hrvatske! Njih to MUČI, jako ih MUČI i u svojim "vrućim stolicama" upinju se dokazati hrvatskom puku kako taj način ustavnog obraćanja nije dobar, kako to treba cenzurirati, kako to vrijeđa građane i građanke, upiru se dokazati da je vjerojatno bolji pozdrav "drugovi i drugarice", da je bolje za Hrvatsku veličati "partizanske kape s plemenitim porukama" druga Josipovića, da je bolji "region" ili neka
 treća Juga. Hrvatska se nalazi u MREŽI pete kolone i oni se ne libe tojavno promovirati iz svojih "vrućih stolica".

 Kakva je razlika između Nikole Tesle i Milorada Pupavca? Tesla, taBožji genijalac, srpskog roda u svojoj domovini Hrvatskoj, svoju genijalnost je poklonio čovječanstvu za sva vremena. On je bio Božji poslanik na zemlji, da tu zemlju učini rajem zemaljskim, onakvim kakvim je Bog želio. Milorad Pupavac, genijalac je demagogije, Srbin i velikosrbin, petokolonaš, koji nikada nije želio Hrvatsku kao svoju Domovinu nikada nije želio hrvatski raj na zemlji, nikada nije ni prstom mrdnuo kako bi Hrvatska bila samostojna slobodna država!

Naprotiv, u svojoj destruktivnoj, demagoškoj genijalnosti, promovirao je i promovira jugoslavenstvo iz kojega se stvarno i faktično krije Velika Srbija u granicama Vojislava Šešelja. I sve je to legitimno, njegovo političko opredjeljenje koje nitko ne bi trebao dovoditi u pitanje, ako želimo biti demokratska država.

Ali ne diraj brate hrvatske svetinje, jer u protivnom ćeš do kraja života sjediti u vlastitoj "vrućoj stolici", obavijen vlastitim "mirisom ambre" i crvenom maglom "crvenog vilajeta". Predrag Fred Matić, zvan "punjena ptica, rekao bi: "Ma idi bre pa se leči"!

A Vrapčićka će i nadalje sjediti u "Vrućoj stolici" dočekujući goste, u MREŽI pete kolone, učeći nas onoj staroj: "Učili su učili od srijede do petka....." Prišapnuli su mi da ću za božićni poklon dobiti još jedan televizor kako bih istovremeno mogao gledati i "Bujicu" i "Vruću stolicu". Uh, drastične razlike!?

Jedva čekam Božić i božićnu čestitku Predsjednice svim Hrvaticama, Hrvatima, državljanima, Vrabeckama i Pupavcima!



Kazimir Mikašek -Kazo