Uoči nastavka pregovora ekspertnih skupina HDZ-a i Mosta, koji je zakazan za 13 sati, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je listu reformi iz pravosuđa i poduzetništva koje je Most danas objavio.

-Nije uopće dugačka lista, mislim da su realni. Mi ćemo ponuditi više od onog što oni u ovom momentu imaju formulirano. Mislim da će se složiti da su te reforme opsežnije od onog što su oni u ovom momentu predstavili kao ono što traže - rekao je Karamarko u današnjem pojavljivanju pred novinarima.

Najavio je da u HDZ-u imaju spremne i reforme poduzetništva i pravosuđa.

-Danas će ih ljudi upoznati s velikim brojem dokumenata koje smo pripremili. Dakle, izmjene zakona koje je nužno potrebno napraviti da bi uopće ušli u te reforme. Veliki sam optimist, jer tri godine radimo na tome - istaknuo je čelnik HDZ-a i Domoljubne koalicije.

Iznova je podsjetio na jednu od ključnih poruka parlamentarnih izbora koju se pokušava prigušiti različitim medijskim spinovima.

-Dvije trećine građana, bez obzira na nas i Most, odlučilo je da ova Vlada ne valja, a ona doista ne valja, rezultate nemaju nikakve. Mislim da su upropastili državu i da smo doista na samom rubu što se tiče gospodarstva. Veliki broj iseljenih ljudi, mladih ljudi, nisu se snašli u migrantskoj krizi, u ničemu se ne snalaze, improviziraju. Dvije trećine građana je reklo dosta. Ne želim sad kalkulirati o tome je li to dovoljno. Primarni interes su te reforme - kazao je.

Nakon pregovora ekspertnih skupina očekuje nastavak razgovora na političkoj razini.

-Drago mi je da naši sugovornici imaju volju, da su toliko motivirani da dođu. Vrata su im tu kod nas otvorena, oni kucaju na otvorena vrata. Mi ćemo to danas početi predočavati, ovo će očito trajati do drugog ponedjeljka, nakon toga ide politička razina. Danas neka rade eksperti, stručnjaci, i to je jako dobro, i zato sam optimist - zaključio je predsjednik HDZ-a.

 

R.H.