Pojedine sutkinje i suce Ustavnog suda prisluškuje se i prati, a na udaru tih paraobavještajnih, politički motiviranih akcija, je i sama predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, tvrde insiderski izvori te dodaju kako vrh SDP-a priprema uhićenja sudaca Ustavnog suda.

 

Dobro upućeni izvor iz redova SDP-a potvrdio je Velimiru Bujancu - ono što već neko vrijeme znaju i neki ljudi u samom vrhu vlasti, SOA-i, MUP-u, na Županijskom sudu u Zagrebu, ali i u Uredu predsjednice - u dogovoru s ministrom Rankom Ostojićem, šefom PNUSKOK-a Mariom Bertinom i Glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom, Zoran Milanović je prvo ilegalno, a sada i uz nalog - pod operativne mjere stavio sutkinju Ustavnog suda Slavicu Banić i suca Marka Babića, a na udaru SDP-ovog paraobavještajnog sustava našla se i viša sudska savjetnica na Ustavnom sudu Karmen Gospodinović!

Ključni uzrok ovakvog Milanovićevog postupanja mnogi vide u aktivnostima tzv. PR stručnjaka koji su autoritarnog šefa SDP-a uvjeriti da radikalnom retorikom i primjenom represivnih mjera njegova stranka sustiže HDZ i da bi odnos mandata u Saboru nakon izbora mogao biti tijesan.

Klisović među veleposlanicima širi strah od dolaska "ustaša"

Upravo zbog toga Zoran Milanović sve više vjeruje u mogućnost ostanka na vlasti, a da je neće mirno predati, pokazuje nekoliko posljednjih poteza koje je povukao zajedno s najbližim suradnicima.

Prvo je smijenjen Alen Klabot, zapovjednik elitne Antiterorističke jedinice Lučko. Ta je policijska jedinica i te kako važna u represivnom sustavu i svakoj je vlasti važno imati je pod potpunim nadzorom. Stoga je Klabotovog nasljednika, čije će ime biti obznanjeno za koji dan osobno izabrao Ranko Ostojić.

Sudeći prema dostupnim informacijama, aktualni je premijer posljednjih dana vlastitog vjenčanog kuma Joška Klisovića, ujedno zamjenika ministrice Vesne Pusić, poslao u diplomatsku misiju po stranim veleposlanstvima u Zagrebu. Cilj Klisovićeve nisije je uvjeriti osoblje zapadnih sila da je HDZ u biti „fašistička organizacija“, a Tomislav Karamarko – „ustaša“, te da ne bi bilo dobro da takvi preuzmu vlast u Hrvatskoj!

Kako bi ta priča bila što uvjerljivija za njezin "support" zaduženi su kolumnisti medija na platnom popisu Milanovićeve vlade, projugoslavenski intelektualci, viđeniji SDP-ovi dužnosnici ali i Milorad Pupovac.

Mediji pod nadzorom Kukuriku vlasti, zaduženi su za treći dio paklenog plana - medijski izvršiti pritisak na predsjednicu Kolindu Grabar – Kitarović da mandatarsko mjesto ponudi Milanoviću, a ne Karamarku.

Milanović se naime nada da će HDZ osvojiti samo relativnu većinu nedostatnu za samostalno formiranje vlade, nakon čega će on, s potpisima potpore Ive Josipovića, Radimira Čačića, ORAH-a, Živog Zida, HDSSB-a, MOST-a i zastupnika srpske nacionalne manjine, zatražiti od predsjednice Republike mandat za formiranje vlade.

Upravo zbog toga, Milanović je naložio kontroverznom Peđi Grbinu da pokrene javne pritiske prema Pantovčaku i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

Pritisci na Ustavni sud

Najvažniji - četvrti krak Milanovićevog pokušaja tihog državnog udara, proteže se prema Ustavnom sudu i nezabilježen u dosadašnjoj demokratskoj praksi.

Prvi ju je iščitao novinar "Jutarnjeg" Gojko Drljača, koji je iz igrokaza Borisa (Obrada) Lalovca i Denisa Smaje iz Udruge „Franak“, ispravno iščitao konture udara na Ustavni sud.

Prema ovoj verziji, Lalovcu se naime „omaklo“ da raspolaže informacijama kojima nikako nije mogao raspolagati, kasnije je nevješto pokušao sve demantirati, no bilo je očito da se Ustavni sud kao najveća pravna instanca u zemlji, nalazi na meti Milanovićeve partije.

Međutim, logičnom se čini i druga mogućnost, do koje smo došli zahvaljujući insiderskim informacijama bliskim vrhu SDP-a. Prema tim informacijama, dijelovi policijskog i obavještajnog sustava žestoko su se usprotivili nezakonitim operativnim aktivnostima prema Ustavnom sudu. Stoga su u vrhu SDP-a donijeli odluku da preko Borisa Lalovca i dužnosnika udruge "Franak" konstrukciju puste u javnost i time pokušaju dobiju naklonost javnosti ali i suca koji će cijeloj ovoj operaciji dati, makar i prividni, karakter legalnosti.

Upravo zbog toga pojedine sutkinje i suce Ustavnog suda svakodnevno se prisluškuje se i prati. Na udaru tih paraobavještajnih, politički motiviranih akcija, je i sama predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec – povjerio se Bujancu insiderski izvor, koji je u konačnici spreman stati i pred kameru!

Dostupni izvori također otkrivaju da su planiranje akcije pokušaja kompromitiranja Ustavnog suda, osmislili Zoran Milanović, Ranko Ostojić, Mario Bertina i Dinko Cvitan, bez kojeg stvar ne može biti „legalna“. Cvitana su na svoju stranu pridobili jednostavnim obećanjem da će u slučaju ostanka SDP-a na vlasti i dalje biti Glavni državni odvjetnik.

Pakleni plan rušenja ustavnog poretka temeljen na teoriji zavjere

Pakleni plan za Milanovićev pokušaj rušenja Ustavnog suda i cijelog hrvatskog pravnog poretka krenuo je puno prije dezinformacije koju je Boris Lalovac ciljano plasirao "Švicarcu" Denisu Smaji.

Još u vrijeme privođenja izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, Dinko Cvitan navodno je naložio SOA-i tajno praćenje, kako braće Mamić, tako i njima bliskih osoba. Upitno je jesu li mjere provođene protiv Mamića uopće bile zakonite, a kroz prisluškivanje su "zakačeni" i neki razgovori koje je vodio s članovima Nogometnog saveza, nekim pravnim ekspertima, ali i šefom Hrvatskog helsinškog odbora Ivanom Zvonimirom Čičkom!

Mamić se, navodno, konzultirao je li novi Zakon o sportu, koji je stupio na snagu 09. kolovoza ove godine, u skladu s Ustavom. Iako je HNS-ovo obraćanje Ustavnom sudu posve legalno i legitimno, Zoran Milanović je zajedno sa svojim asistentima - Cvitanom, Bertinom i Ostojićem, pokušao cijelu priču kriminalizirati.

Središnja obavještajna agencija (SOA) tijekom svojih „akcija“, koje su provođene u dogovoru s pojedincima iz PNUSKOK-a, zabilježila je kontakt sutkinje Ustavnog suda Slavice Banić s Mamićevim bliskim prijateljem Paškom Dodićem, inače uglednim zlatarom. U njegovom kafiću „Gold“ u zagrebačkoj Dubravi viđena je s Dodićem, što samo po sebi ne predstavlja nikakav krimen. Zatekao se tu i Zdravko Mamić, no sadržaj njihovog razgovora nikada nije snimljen.

Međutim, sadržaj tog razgovora je zatim navodno konstruiran, jer Zoran Milanović naime strahuje da bi HNS mogao na Ustavnom sudu srušiti sporni Zakon o športu. Stoga je i konstruiorana tvrdnja da je Zdravko Mamić, uz pomoć Paške Dodića angažirao sutkinju Slavicu Banić i suca Marka Babića, kako bi srušio sporni članak Zakona o sportu!

Kako za ovakvu teoriju zavjere SDP-ov paraobavještajni sustav nema nikakvih dokaza, išlo se na pokušaj njihovog konstruiranja i prikupljanja naknadno.

Mjere PNUSKOK-a i mjere koje je poduzimala SOA trebalo je pod hitno „legalizirati“. Temeljem Milanovićeve teorije zavjere, a prema tvrdnjamainsiderskih izvora, 06. listopada ove godine Županijski sud u Zagrebu zatražio je nalog za provođenje tajnih mjera i izvida, koje uključuju i suce Ustavnog suda! Nalog je izdan bez znanja i iza leđa predsjednika Županijskog suda Ivana Turudića, mimo uobičajenog protokola, a potpisao ga je, navodno, SDP-u bliski sudac - Krešimir Devčić!

Tako je pod krinkom progona navodne kriminalne hobotnice u vrhu HNS-a, 06. 10. 2015., izdan nalog za tajnim praćenjem i prisluškivanjem sutkinje Ustavnog suda Slavice Banić, više sudske savjetnice na Ustavnom sudu Karmen Gospodinović, suca Marka Babića, Paška Dodića, Damira Vrbanovića i Zdravka Mamića!

Mjere, prema tvrdnjama insiderskih izvora, provodi kriminalistička policija na čelu s načelnikom Vitomirom Bjelićem, a pod izravnim su nadzorom Zorana Milanovića, Maria Bertine, Dinka Cvitana i Ranka Ostojića. Prema ovom paklenom planu, mjere bi trebale trajati skoro do samih izbora, točnije do 05. studenog 2015.

Režiraju uhićenje sudaca Ustavnog suda

Zoran Milanović i njegovi suradnici su uvjereni da će kroz prisluškivanje i praćenje definitivno „uhvatiti“ kompromitirajuću komunikaciju između sudaca Ustavnog suda i ranije spomenutih aktera ove priče. Cilj ove operacije je jasan: tri dana prije izbora vodeće televizije prikazivale bi spektakularno uhićenje sudaca Ustavnog suda, navodno bliskih HDZ-u i Tomislavu Karamarku i ponovo uhićenje „omraženog“ Zdravka Mamića.

Da bi se u cijelu priču umiješali i HDZ, Milanovićevi su suradnici već pripremili medijske napade na Slavicu Banić i Marka Babića kao osobe navodno bliske Tuđmanovoj stranci i Tomislavu Karamarku. Ovakvim bi se scenarijem posve sigurno izazvala ustavna kriza, išlo bi se na totalno uništenje HDZ-a i nepriznavanje njegove sada već izvjesne izborne pobjede.

Zoran Milanović nikada nije skrivao svoj bijes pojedinim odlukama Ustavnog suda, čiji su suci rušili protuustavne zakone Kukuriku većine.

Eventualnim uhićenjem nekih od sudaca, što će se očito pokušati napraviti prije izbora, Milanović bi započeo proces promjene sastava najviše pravne instance u državi u vlastitu korist; neke bi suce zastrašio - i tako u konačnici zavladao Ustavnim sudom, što bi za njega moglo biti od ključne važnosti dođe li do arbitriranja o tome tko ima pravo sastaviti novu Vladu. 

Nedvojbeno, Ustavni sud je i pred donošenjem odluke o Zakonu o "švicarcu" ali i Zakonu o športu, te su ovi postupci izvršne vlasti i podređenog joj represivnog aparata u očitoj funkciji pritisaka na Ustavni sud.

Insiderski izvori također otkrivaju da se pod ilegalnim mjerama para-obavještajaca povezanih s vlašću nalaze i neki novinari, ali i predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Tururdić, gotovo svi dužnosnici Nogometnog saveza, ali i operativci SOA-e koje se sumnjiči za curenje informacija poput ove o Milanovićevom pokušaju suspendiranja Ustavnog suda.

 

V. Ljubanić