Policija je danas zapriječila ulaz prema objektima na Prevlaci. Prolaz nije dopušten ni novinarima koji su došli zbog predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka koji je u 12:15 sati imao zakazanu press konferenciju.

U povodu zlouporabe policijskih snaga iz HDZ-a su se oglasili priopćenjem.

-Unazad nekoliko dana, pa čak i tjedana, svjedoci smo nesmetanih ulazaka u Hrvatsku preko ilegalnih graničnih prijelaza desetine tisuća migranata. No, kako to već ide, hrvatskim se građanima, poljoprivrednicima, novinarima i izaslanstvu HDZ-a zabranjuje posjet Prevlaci bez ikakvog objašnjenja - stoji u priopćenju.

U HDZ-u zaključuju kako jasna je namjera tog čina.

-Ali s jasnom namjerom - kako bi se pokušala prikriti istina da su premijer Milanović i ministar Ostojić počeli podizati sabirni centar na Prevlaci - navode u priopćenju.

Ocijenjuju kako je današnji čin zloupotreba policije u političke svrhe.

-No ono što možemo zaključiti je da navedeni SDP-ov ministar, koji je samo prije tri dana pred kamerama najavio sabirni centar, zloupotrebljava policiju u predizborne svrhe - kako bi zaštitio lik i djelo i sebe i lažljivog premijera, ali i onemogućio političko djelovanje HDZ-a, najveće hrvatske stranke - ističu u priopćenju.

 

M.M.