-Crvena je Vlada ukinula trodiobu vlasti, nametnula se zakonodavnoj i sudbenoj na revolucionaran način i isto tako kontaminirala sva područja života od gospodarstva do kulture šireći svoj anacionalni i asocijalni nauk - poručuje Hrvoje Hitrec u svojoj novoj kolumni objavljenoj na portalu HKV-a.

Podsjeća da su crvenu sječu izbjegle samo dvije institucije -Ustavni sud i Hrvatski nogometni savez

-Na kraju te sječe ostale su nezavisne samo dvije institucije – Ustavni sud i Hrvatski nogometni savez. Dva neuspjeha crvene vlasti. Dva kamena u crvenoj cipeli. Nigdje se na kugli zemaljskoj, ako je riječ o demokratskoj državi (a Hrvatska po papirima jest) nije moguće odnositi prema Ustavnom sudu i njegovim odlukama s prijezirom i javnim rugom, nigdje se posao i postupci Ustavnoga suda ne mogu javno nazivati „bezobraštinom“, bez sankcija (ali one će doći na izborima), nigdje se ne mogu ponovno švercati – s kozmetičkim izmjenama – zakoni koje je Ustavni sud proglasio ništetnim - prosuđuje Hitrec.

Ukazuje na činjenicu da od proljeća još jedna značajna državna institucija nije pod vlašću "crvene klateži".

-Od proljeća ove godine još jedna institucija nije pod nadzorom crvenih, to jest predsjednica države nakon čije je pobjede, prisjetite se, crvena klatež jednostavno podivljala i to divljanje traje do danas, drsko omalovažavanje i ignoriranje u čemu prednjači premijer prostačkih manira. Premda se u svoje vrijeme činilo da između Milanovića i ondašnjeg Josipovića postoji averzija, bila je to predstava za javnost, premda su se puštali baloni da SDP nije (u svemu) za Josipovićev nacrt novoga Ustava u kojemu će on putinovski vladati, istina je da se radilo o zajedničkoj uroti protiv demokracije i protiv Hrvatske jer da je Josipović bio osoba koja je mogla izvesti što je naumila, a nije, da se dogodilo što se nije dogodilo a s (još) većim razbojnikom možda se moglo desiti, neki privid demokracije morao bi ostati u obliku crvenoga predstavničkog tijela ili slične komitetske tvorevine, a tko bi ju činio ako ne SDP-HNS koji se tada ne bi uopće morao osvrtati na zakone i propise, odnosno mijenjao bi ih i prilagođavao sebi (u čemu ima iskustva). Eto, zato je pobjeda Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničim izborima bila tako katastrofalan udarac crvenima jer je urota propala a sami su loše stajali u anketama i bijahu posve izbezumljeni.

Tragediju gubitka Pantovčaka, podsjeća Hitrec, pokušali su nadomjestiti terorom u Hrvatskom saboru.

- Pokušali su tu svoju tragediju nadomjestiti terorom u Hrvatskom saboru, ali je sve na kraju završilo bijedno i samo su dodatno iziritirali javnost koja je saborskom sastavu dala (ipak) ocjenu dovoljan, što je također anketarska laž i prijevara. Doduše, ne bi bilo dobro da je takav sastav Sabora ocijenjen nedovoljnim jer se s tom ocjenom treba ponavljati razred, na što bi ekipa rado pristala i školovala se još četiri godine - upozorava Hitrec.

Upozorava i na opsjenarsku predstavu u Domu športova

-Neokomunistički transvestiti priređuju opsjenarske predstave poput umjetno nabrijane konvencije prije nekoliko dana koja je bila doista vrhunac licemjerja jedne potpuno izgubljene opcije i djelovala poput čovjeka koji je izgubio sve skrupule i sada, oslobođen moralnih opterećenja, laže, krade i vara gdje stigne, a njegova je bezočnost smiona i zato što zna da ima uza se i uličnoga policajca, to jest državnog. Na spomenutoj konvenciji bijaše na govornici ispisana ukradena krilatica druge stranke i druge opcije, u govorima pokradena temeljna načela drugih stranaka i drugih opcija, umjetno proizveden „nacionalni naboj“ koji u SDP-u ne postoji pa je nastao kratkotrajan muk nakon što je Milanović pozvao „domoljube i patriote“ te su prikupljeni esdepeovci u pravi mah pomislili da će u dvoranu ući Karamarko i HDZ, ali su onda potaknuti svojom „elitom“ razumjeli da se poziv odnosi na njih premda nisu što je rečeno i počeli pljeskati, pridizati se, eto treba dobiti izbore pa makar se narodu lažno prikazivali kao domoljubi jer narod voli dom i domoljube makar i krivotvorene, narod ne pamti i nema pameti, hajdmo to iskoristiti da možda ipak dobijemo izbore i zajašimo ga drugi put - prosuđuje Hitrec.

Upozorava i na hvalospjeve Milanke Opačić upućene svojim Srbima.

-Upravo je nevjerojatan bio govor socijalno osjetljive, obitelji i kućnim ljubimcima posvećene, dražesne Milanke Opačić koja je ne spominjući izrijekom svoje Srbe, ali u stvari vrlo izravno rekla da su ljudi s imenima i prezimenima koja nisu hrvatska – domoljubi, za razliku od hrvatskih prezimena „koja su opljačkala Hrvatsku“. Drugim riječima, srpska manjina voli i ljubi Hrvatsku za razliku od Hrvata i ta je manjina inkorporirana u vlast SDP-HNS-a spasila Hrvatsku od hrvatskih razbojnika koji su stavljali balvane na put hrvatske budućnosti i spriječili da „Hrvatska raste“ - tvrdi Hitrec.

Politički zaokret stranke prepune jugofila i srbofila ocjenio je iluzionističkim potezom.

-O ratu, o srpskoj agresiji čiji je lavlji dio predstavljala upravo pobunjena srpska teroristička manjina – ne ćemo govoriti na konvencijama, vele oni, ali hoćemo o „varvarskoj zemlji Srbiji“ jer su Srbijanci nešto drugo nego mirni, marljivi i Hrvatskoj odani Srbi prečani, te je tako na konvenciji povučen bolan rez i iscipelarena Srbija, što je još jedan divovski iluzionistički zaokret stranke prepune jugofila i srbofila, nepravedno svedenih u srbijanskom tisku na ustaše i luđake - zaključuje Hitrec.

 

R.H.