Na za danas zakazanom izvanrednom zasjedanju Sabora, na kojem se očekuje jednoglasna potpora Vladinu zahtjevu za istupanje Hrvatske iz Arbitražnog sporazuma, htjela je nazočiti i Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

 

Upravo zbog toga, Predsjednica je kontaktirala predsjednika Sabora ali je Josip Leko poručio da prema poslovniku predsjednica može sjednicu Sabora pratiti samo kao gledateljica s galerije, što je priopćio i novinarima.

Predsjednica je u odgovoru prvom čovjeku zakonodavne vlasti istaknula kako je zgrožena činjenicom što njihov razgovor prepričava novinarima, nakon čega su razmijenili i oštro intonirana pisma.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u pismu Josipu Leki, uz ostalo, je poručila kako uvažava njegovo dugogodišnje političko iskustvo, od društvenog pravobranitelja samoupravljanja do danas, no da mu ne dopušta da joj čita lekcije o načinu obnašanja dužnosti Predsjednice Republike.

-U tom duhu očekujem kako ćete onda razumjeti i moj stav kako je Hrvatskoj uistinu nužno potrebna smjena generacija u politici, koja bi napokon zadovoljila zahtjeve građana za sadržajem, a ne formom - poručila je predsjednica.

>>

Podsjetimo, u tijeku je izvanredna sjednica Sabora na kojoj se očekuje jednoglasna potpora Vladinu zahtjevu za istupanje Hrvatske  iz Arbitražnog sporazuma. Da bi prošao, Vladin prijedlog mora poduprijeti najmanje 101 zastupnik.

 

M.B.