Nakon veličanstvenog ispraćaja u Splitu, Oliver Dragojević pokopan je u svom zavičaju - u Veloj Luci na Korčuli. 

Na posljednjem ispraćaju Olivera Dragojevića na groblju Sv. Roka u Veloj Luci na Korčuli okupilo se više tisuća štovatelja ovog iznimnog hrvatskog glazbenika, među kojima su, uz obitelj i brojne prijatelje, bili i njegovi kolege umjetnici.

Klapa Ošjak iz Vela Luke na posljednjem oproštaju s Oliverom otpjevala je pjesmu "Tek sad vidim što mi znači Vela Luka" te njemu u čast  pjesmu "Vrati se mili ćaća."

Stjepan Hauser izveo je instrumental pjesme "Galeb i ja", povorka je napravila krug oko prepunog groblja, a kad je lijes spušten u obiteljsku grobnicu, četiri baklje upaljene su i dignute visoko kao pozdrav pjevaču koji je iza sebe ostavio bogat glazbeni opus.

U tužnoj povorci, između ostalih, viđeni su zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, HDZ-ov zastupnik i Korčulanin Branko Bačić,proslavljeni košarkaš Dino Rađa, televizijska voditeljica Fani Stipković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Na posljednji ispraćaj od Olivera došli su i Zlatan Stipišić Gibonni, glumac Enis Bešlagić, skladatelj Tomislav Mrduljaš, akademik Jakša Fiamengo koji je Oliveru napisao više od 60 pjesama i mnogi drugi.

 

M.M.