Desetu godinu za redom Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije priređuje „Dane kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine“ koji će se ove godine održati 25. i 24. studenoga 2017. Godine, u hotelu Olympia, u Vodicama.

Skup započinje u subotu 25. studenoga sajmom tradicije i domaćih delicija, a potom svečana večera s nastupom Duška Kuliša, HKUD Stari Hrast iz Novog Travnika BiH, dramske sekcije HKD Napredak iz Knina te specijalne gošće Ruže Janjiš.

Drugoga dana, u nedjelju 26. studenoga slavit će se sveta misa na Srimi u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca s početkom u 10 sati koju će predvoditi šibenski biskup mons. Tomislav Rogić uz sudjelovanje HKUD Stari hrast iz Novog Travnika iz BiH.

-Zahvaljujući činjenici da na području Šibensko-kninske županije živi veliki broj građana podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, zaživjela je zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine, Šibensko-kninske županije. Prvotni zadatak zajednice je unapređenje kulturnih, obrazovnih, gospodarsko-socijalnih i drugih životnih zanimanja članova, a sve sa ciljem unapređenja društva, povezivanjem našega zajedništva, kao i očuvanje vrijednosti na kojima je naš narod opstao.- kazao je predsjednik Zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko–kninske županije Goran Babić

Od 2008. godine, otkako je Zajednica zaživjela, članstvo je raslo, te su u radi boljeg rada osnovane  četiri podružnice Knin, Šibenik, Rogoznica i Vodice sa oko 600 članova.

Zajednica je ostvarila veliki broj projekata na društvenom, kulturnom, humanitarnom i sportskom planu tako da se u nju zna najbolje po njezinim djelima.

Ove godine, kao i proteklih devet, zajednica radi na obogaćivanju kulturnog života Županije i povezivanja Hrvata, kroz Dane kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine.

 

Dragica Zeljko Selak