U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u srijedu 13. prosinca predstavljena je knjiga „Radost svijetu" autora Scotta Hahna. Knjigu je predstavio mr. Petar Balta glavni urednik nakladne kuće Verbum. 


Božić – ima li išta poznatije i raširenije po svijetu od slavlja Božića? Taj blagdan je postao globalni fenomen koji je nadišao sve moguće granice, od onih kulturoloških do religioznih, postavši svakome blizak simbol zajedništva i topline obiteljskoga doma. Ipak, ako bolje promislimo Božić je posve nevjerojatan i izvanredan događaj pun neobičnih i egzotičnih likova. Tu su pastiri i magi, car i despot, neobičan bračni par, neobičan porod, anđeli, i naposljetku, nemoćno dijete koje je istovremeno i Svemogući Bog.

Upravo tom neobičnom pričom, koja je srce i temelj božićnog slavlja bavi se knjiga „Radost svijetu" koju je objavila nakladna kuća Verbum. Autor brojnih bestselera „Gozba Jaganjčeva, „Razlozi za vjerovanje" i „Znakovi života", Scott Hahn na uzbudljiv i zanimljiv način stavlja događaj prvoga Božića u novo svjetlo. Oslanjajući se na duboke biblijske uvide on isprepliće povijest, vjeru i život, gradeći jedinstvenu priču o ocu, majci i djetetu, jednostavnoj obitelji što spaja nebo i zemlju, istodobno pažnju posvećujući i svim ostalim božićnim likovima i zgodama.

 

M.M.