U organizaciji Udruga mladih katolika “Isus je put” koju vodi č. s. Darija Bota, školska sestra franjevka Krista Kralja priređena je „Večer Domoljubne poezije“ posvećena ubijenim u Škabrnji, Vukovaru i svim ostalim žrtvama Domovinsko obrambenog rata, u četvrtak, 23. studenoga u Trećoj gimnaziji (prirodoslovno matematičkoj) u Splitu.

Gosti Večeri bili su pjesnici Udruge veterana IV. gardijske brigade: Mate Buljubašić, Mate Karadža, Ivan Bašić, Pejo Šimić, Zvonimir Hazdovac, Frano Livajić te Ilija Protuđer, Mladen Vuković i Dragica Zeljko Selak, koji su krasnoslovili svoje stihove posvećene Vukovaru.

Program je obogatila i vokalna skupina mladih „VIS Gospe od Zdravlja“, a stihove hrvatskih branitelja Grad, to ste vi Siniše Glavaševića i Mrtvom hrvatskom vojniku Antuna Mladena Vranješa krasnoslovili su članovi Udruge Isus je pu“, koja je osnovana 1999. godine u Trećoj gimnaziji u Splitu s ciljem djelovanja u različitim oblicima vjerskog života: molitvi, hodočašćima, duhovnim i kulturnim susretima, u sekcijama karitativnog, glazbenog, literarnog, tehničkog i ekološkog djelovanja, kako bi  upoznali mlade s Evanđeljem, Isusom Kristom, Crkvom i životom, te na tim temeljima izgrađivati njihovu mladenačku osobnost kako bi oni bili graditelji bolje i sretnije budućnosti te kako bi znali prenositi Radosnu Vijest budućim naraštajima.

U sklopu „Večeri Domoljubne poezije“ predstavljen je i zbornik izabranih pjesama posvećenih Vukovaru i Škabrnji „Memento H poetika“, a s. Darija Bota voditeljica programa darovala je svim sudionicima CD Navjestitelji Isus je put.

 

Dragica Zeljko