U organizaciji Ureda za pastoral obitelji Splitsko-makarske nadbiskupije, bračnog i obiteljskog savjetovališta (BIOS) i Župe Presvetog Srca Isusova, od 11. do 17. veljače, na Visokoj, u Splitu, održat će se TJEDAN BRAKA. Tjedan će biti otvoren 11. veljače, na Svjetski dan braka, svetom misom koju će predvoditi don Tomislav Čubelić.

Svakog dana, u 18 sati, u crkvi Presvetog Srca Isusova na Visokoj slavit će se sveta misa, a potom u župnoj dvorani, u 18.45 sati, održavat će se obiteljski susreti i prigodna predavanja.

Prvoga dana, u ponedjeljak, 12. veljače, predavanje će održati prof. dr. sc. Pero Aračić na temu „Bračna i obiteljska zbilja u Hrvatskoj“, u utorak, 12. veljače predavanje će također imati prof. Aračić na temu „Osnaživanje očinstva i majčinstva“. U srijedu, 14. veljače, prof. Jelena Burazin, imat će predavanje „Dobrim brakom do sretne djece“. U četvrtak, 15. veljače, bračni par Magda i Tihomir Vrvilo govorit će o“ Braku-ljepoti darovanosti“. U petak 16. veljače, Ana štimac, BIOS Zagreb govorit će o „Braku u mreži međugeneracijskih odnosa“, a posljednjeg dana u subotu, don Ante Rako imat će predavanje „Amoris Laetitia - Radost ljubavi“.

U programu će sudjelovati Zbor mladih Župe Presvetog Srca Isusova. Tjednom modelira dr. Anita Strujić, voditeljica Bračnog i obiteljskog savjetovališta u Splitu, koje je potaknuto smjernicama Ureda za obitelj HBK-a, već devetu godinu, u veljači, u drugoj župi, priređuje svečano obilježavanje Svjetskog dana braka.

 

Dragica Zeljko Selak