Papa Franjo započeo je svoje 21. međunarodno apostolsko putovanje tijekom kojeg će posjetiti Mianmar i Bangladeš, prenio je Tiskovni ured Svete Stolice.


Zrakoplov kojim je putovao Papa poletio je s međunarodne zračne luke Roma-Fiumicino u 22.10 a sletio u međunarodnu zračnu luku Yangon 13.20 po lokalnom vremenu (7.50 po srednjoistočnom).

Papu su u zračnoj luci dočekali ministar u delegat Predsjednika Republike. Bili su prisutni i biskupiji Mianmara i stotinjak djece odjevene u tradicionalne nošnje. Govori nisu bili predviđeni te je Papa odmah pošao u nadbiskupski dvor, gdje će boraviti sve do 30. studenog kada će proslijediti za Bangladeš. U Nadbiskupskom dvoru je služio privatno misu, večerao i prenoćio. 

Za vrijeme leta zrakoplovom iznad teritorija raznih zemalja Papa je poslao predsjednicima tih država brzojavne pozdravne poruke. Osim Italije brzojave je uputio predsjednici Republike Hrvatske, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, te predsjednicima Crne Gore, Bugarske, Turske, Gruzije, Azerbajdžana, Turkmenistana, Afganistana, Pakistana i Indije.

 

M.M.