Najave iz SDP-a, da bi se izborna skupština te stranke mogla održati do kraja veljače - kritizirao je zagrebački SDP-ovac Marko Melčić, koji je u zadnje vrijeme vrlo kritičan prema aktualnom vodstvu stranke i Zoranu Milanoviću.

-I to je njegova ideja, dodatno što on želi postići s time, on je nakon obračuna s Linićem dokupio još pola Glavnog odbora. Kad on više nije vlasti to ne traje, više mu ne traje utjecaj na represivne organe. Njemu se žuri dok još ima utjecaja - rekao je Melčić gostujući u Studiju 4 HRT-a.

Osvrnuo se i na podršku splitskog gradonačelnika Baldasara akademiku Reineru i savjet Milanoviću da ponudi ostavku.

-Jurjević mu je dao podršku. Baldasar je istrčao s izjavom, znate kad se predsjednik stranke ulizuje desnici to je normalno, a kad to radi gradonačelnik u nekoj provinciji onda je to to. On je htio pokazati da nisu samo tu Zagreb i Rijeka, nego evo i nas Split - ocijenio je Melčić.

Komentirao je i Obersnelovu reakciju na Baldasarov savjet Milanoviću.

-On nije svjestan što je Internet i Twitter, oni su se malo koškali u međunarodnoj upravi. Sad mu je kao žao - naglasio je.

Milanku Opačić i nazvao partijskom sponzorušom.

-Milanka Opačić je naša partijska sponzoruša već 20 godina, za razliku od Baldasara koji je jedva izabran od strane građana, a nju je uvijek stavljao u stranku šef stranke. Dobro živi i dobro se oblači, i ona se potužila što će biti sad kad nam spuste plaće. Praktično, ona se uvijek držala uskog kruga. Kad se dijele krpice i gluposti na štandovima uvijek je stajala sa strane dok nije došla kamera. Nije omiljena u stranci. Bernardić i ovi u provinciji su je htjeli maknuti dok nisu došli glavni. Milanović nije omiljen iako će on učiniti sve da ostane i dalje na vrhu. Trebate očekivati da će za dan dva odstupiti neki još članovi vrha, istupit će Komadina, Davor Bernardić i Rajko Ostojić - otkrio je Melčić.

Osvrnuo se i na kandidature za predsjednika SDP-a.

-Priča se o nekima. Vjerojatno će biti više kandidata. Neke od tih kandidata za koje se zna, dvojica imaju odličan CV i u politici i u biznisu, Milanović nema, iako on tvrdi da ima najviše iskustva - upozorio je.

Podsjetio je da Milanović ništa nije radio do dolaska američkog spin doktora.

-Ovisi što mislite u kojem angažmanu. Ja mogu nekada pomoći, bez ministarskih i predsjedničkih ambicija, rado bih bio blizu da sudjelujem u razgovorima. Ovo je nažalost najlošija faza. Bilo je loših trenutaka i prije, ali me razočaralo kad je Milanović dobio kormilo u ruke, imao je veliku podršku i nije radio ništa dok nije nastala panika i dok nije doveo američkog spin doktora. Podjednako je odgovoran za podjele 'mi ili oni - naglasio je.

Smatra da većina sadašnjeg vodstva SDP-a treba otići.

-Mislim da većina ovog sadašnjeg vodstva treba otići i kao svi članovi vlade jer su bili jako neuspješni uključujući i Milanovića. Ovi koji su gubitnici tu ne bi trebali biti. Gospodin Komadina i Linić su imali ideju da se razdvoji funkcija predsjednika stranke i predsjednika vlade. To nisu iste funkcije. Vjerujem da će Komadina pobijediti, Milanović se nada da će on sad srušiti vladu. Bojim se da ćemo biti i 4 godine u oporbi, tako da bi taj čovjek koji bi bio šef vlade mora imati više iskustva u poslovnom sektoru - zaključio je Melčić.

 

M.M.