Ovih dana bezbroj puta na tv ekranima doživjeli smo, ne samo izdaju države i domovine (zbog bespravno rascvale mafije i korupcije) već od strane visokih državnih dužnosnika, ali i brojnih medija .Izdaju duše hrvatskog naroda, izdaju njegovog jezika kojeg stoljećima njegujemo.

Jezik je jedan dio suvereniteta naroda od temeljnih stupova opstojnosti svakog naroda, to nam je u amanet dao veliki hrvatski pjesnik Petar Preradović.

Po jeziku dok te bude,

I glavom će tebe biti!.

Prodaja hrvatskog jezika strancima, a posebno, Englezima identično je kao kriminalna prodaja Plive, INE, Telekoma i mnoštvo toga drugog. Jezik je dio slobode, on je faktor suvereniteta prepoznatljivosti, i najstarija duhovna vrijednost. Jezik je poput slobode najveća nacionalna i duhovna vrijednost, i moramo ga čuvati i pod cijenu života.

Ovih se dana pojavila na svim medijima, nekakva engleska riječ, za koju nigdje nisam mogao pronaći njen adekvatan prijevod – “Lock dawn”. Narod je tu riječ doživio kao da mu na stol svečano servirate prekrasnu ukusnu toplu juhu, ali čas prije početka jela prošetala kokoš i pokakala se u juhu, pa je vi sramotni, antinarodni političari jedite. A nemojte je nama servirati. Što bi rekle vaše majke koje su vas odgojile i u vaše duše utkale prekrasni – hrvatski jezik. Sramite se, kako imate obraza pogledati u oči vlastitog naroda.

Mi Hrvati nikada nećemo dopustiti da politički majmuni unište našu dušu i najveću nacionalnu vrijednost naš prekrasni jezik. Taj nam jezik je našim rođenjem u našu dušu usisala naša majka, čim smo se rodili, sa mlijekom kojeg smo sisali..

Ne zaboravite takve riječi su izdaja domovine, one vrijeđaju ljudsko i nacionalno dostojanstvo. Svi oni koji rabe takav jezik, trebali bi momentalno predati ostavku na visoku državnu dužnost, i svi drugi koji ga sramotno rabe i javno zatražiti ispriku od naroda.

Kad ste polagali zakletvu vjernosti narodu, domovini, državi, a to je značilo i zavjet zaštite hrvatskog jezika.

Da gospodo i drugavi, malo mućnite svoj tikvom.

 

Mile Prpa