Pronađena je još jedna masovna grobnica na lokaciji Prudnice u Općini Brdovec, u Zagrebačkoj županiji – izvijestili su iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Zasad su pronašli posmrtne ostatke najmanje 130 osoba, koji su tamo pokopani, poput stoke, nakon Drugog svjetskog rata, očito bez suda i suđenja.

To su nevine žrtve partizana i komunista na čijem je čelu bio Josip Broz Tito, za kojeg i danas ekstremni ljevičari i povjesničari tvrde da je imao i dobrih strana. Jedna od njih pokazala se i ovog puta. U jamama je pronađeno „SAMO“ 130 posmrtnih ostataka, a moglo ih je biti i mnogo više!

Ova vijest u medijima je dobila manje prostora nego što je pas ugrizao čovjeka. Nitko se nije posebno uzbudio, ni lijevi ni desni. Otkrivanje masovnih grobnica kod nas je već postala „svakodnevica“. Vjerojatno će i tamo u ovo predizborno vrijeme otići neki političar ili politikant i zapaliti svijeću, kako bi dobio još malo medijske propagande. I to je sve.

Više nitko ne će ni istraživati što se to dogodilo. Davno je to bilo. Ali ti isti i dalje će lupetati o 700 i više stotina tisuća stradalih u Jasenovcu, o Titu kao velikom državniku ili pak o tome da su „narodni neprijatelji“ to zaslužili. Čak ni HAZU se ni nakon ove vijesti ne će odreći Tita kao počasnog člana. Prije će Sava poteći prema Zagrebu nego što će „besmrtni“ to učiniti.

A hoće li se i u povoda ovoga javiti notorni Zoran Milanović?

Vjerojatno još ima i živih svjedoka ovog masakra, koji mogu i znaju reći - tko je pobio sve te ljude? Ali nikada nije i ne će postojati volja da ih itko išta pita, a još manje da se zločinci osude.

Uskoro će se vjerojatno otkriti još neka masovna grobnica. Pa, što – nikome ništa!

Takvo je bilo vrijeme.

 

Mladen Pavković