Izgleda da većina hrvatskih političara uopće ne reagira na posljednju rezoluciju EU Parlamenta od 19. rujna, 2019. godine, jednu od mnogih, koja je izjednačila zločine nacizma, fašizma i komunizma i koja traži od svih članica EU da se sa javnih prostora uklone sva komunistička, nacistička i fašistička, dakle, totalitaristička obilježja i simboli te da se ukloni sa javne scene bivše komuniste, komunističke novinare i sve natruhe jednoumlja. Tu Rezoluciju su prešutjeli gotovo svi hrvatski mediji i Vlada pa obični puk i ne zna da je izglasana.

Tko se boji te Rezolucije i zašto?

Nema sumnje da se njezinih preporuka najviše boje današnji političari te bivši i današnji komunistički komentatori jer većina njih nastoji prikriti zlodjela njihovih očeva, majki, djedova i baka ili njihovo osobno sudjelovanje u zločinima Partije kao mladi skojevci. Dakle, još jednom se nameće pitanje lustracije, a kad bi se ona dogodila, mnogi od današnjih političara i političkih komentatora bi nestali iz javnog života.

Lustracijom bi nestale sve komunističke udruge koji se financiraju iz proračuna. To bi nam omogućilo slobodu i slobodno sudjelovanje u političkom životu Hrvatske bez ''antifašističkog'' pozivanja na progone i bez nametanja komunističkih zabrana i laži ako netko ne pripada komunističko ljevičarskom pokretu.

Zamislimo hrvatsku državu bez Lončara, Mesića, Josipovića, Pusića, Stazića, Pupovca, Jovanovića, Đakića, Obersnela, Ostojića, Vidovića, Milanovića, Šeksa, Plenkovića, Kosorice i mnogih drugih u hrvatskoj javnosti te političkih komentatora Galića, Lovrićke, Jelinića, Duke, Grakalića, Jergovića, Pleše, Pavičića, Gerovca, Tomića, Drakulićke, Bajrušija, Pofuka, Mijića i mnogih drugih još uvijek odanih jednom od najvećih svjetskih zločinaca – Titu, Partiji i totalitarističkoj Jugoslaviji iliti Velikoj Srbiji. Kakav bi mir i zadovoljstvo imali kad bi se oslobodili njihovih laži i podvala?

Dakle, ovu rezoluciju je donijela demokratska Europa umjesto ''ustaša'' i Vlada je mora provesti u djelo, što ovisi o biračima kao suverenima u demokratskoj Hrvatskoj. Zašto se bojimo prosvjeda? Ako se njima služe totalitaristi, zašto ih ne bi koristili i demokršćani?

Zašto se na rezoluciju ne osvrće premijer Plenković i HDZ koji se pričinjaju da njeguju načela demokracije i slobode, dakle, slobode izbora i slobode govora te njegovo javno iznošenje. To je podvala jer Plenković kao despot u hrvatskoj politici provodi jednoumlje i globalizam koji se ni po čemu ne razlikuje od nacizma i komunizma. Jedino slobodom govora i njegovim javnim iznošenjem, uz lustraciju komunista, se može sačuvati osobna sloboda i dostojanstvo čovjeka te demokracija, a jedino tako možemo zaustaviti komunističke političare u njihovoj pohlepi i manipulacijama.

Bez slobode govora nema demokracije, a takvu slobodu nam ne mogu omogućiti komunistički despoti, manipulatori i lažljivci. Zar nije apsurdno slušati esdepeovce u Saboru da nam tumače demokratska načela i ljudska prava?

Jedino uz pomoć slobode i demokracije se može opirati komunističkim lažima i podvalama, ujediniti se u domoljublju te osmisliti bolji život i bolji standard za sve građane/ke hrvatske države. Ne mogu nam lažni antifašisti tumačiti demokratska načela jer zločini njihovih predaka vape za pravdom sve do neba. Hrvatska nije fašistička država da bi u njoj djelovali lažni i jednoumni ''antifašisti'' iliti bivši komunisti.

Hrvatski komunisti samo mogu biti antidemokrati i protivnici hrvatske države, a da bi ih se svelo na pravu mjeru, treba novi demokratski Ustav, ali ne Ustav nametnut od današnjih političara nego Ustav izglasan od slobodnih građana na referendumu.

Zar onda ne bi bilo logično da se pod hitno zaustavi pretvaranje Titovog broda Galeba u muzej u Rijeci? Zar onda ne bi bilo logično da se sa javne scene uklone sve partije ili stranke koje promiču Tita, komunizam i Jugoslaviju kao SDP, GLAS, HNS, platformu MOŽEMO, MILAN BANDIĆ 365, iredentističku stranku Furia Radina, velikosrpsku ili četničku stranku Milorada Pupovca kao i sve etničke i regionalne stranke jer sve te stranke su osnovali bivši komunisti i demokratski lopovi, a cilj im je razjediniti hrvatski narod.

Sve ove stranke pod krinkom antifašizma podržavaju nestanak hrvatske države i stvaranje nove Jugoslavije osim Radinove iredentističke stranke. Ona podržava Veliku Srbiju nadajući se da će Istru i Dalmaciju priključiti Italiji. HDZ također treba lustrirati jer u njoj se skrivaju mnogi komunisti i njihovi potomci.

Zar onda ne bi bila nužna revizija komunističke povijesti koja je utemeljena na komunističkim lažima i podvalama. Komunisti su u načelu nemoralne osobe pa nije neobično da svoje zločine pripisuju drugima. Nakon Dubajićevog priznanja o Kočevskom Rogu, otvaranja Hude jame, Macelja, Jazovke i mnogih potvrđenih i istraženih masovnih grobnica u Zagrebu i okolici, moralan čovjek bi zauvijek zašutio, a potomci komunističkih koljača i dalje brane neobranjivo.

Izmislili su ''koncentracijski logor'' i jamu Jadovno da bi i dalje optuživali ustaše za svoje zločine mada u jami nema ni životinjskih ni ljudskih kostiju. Istina, Jadovno je bilo skupljalište za Žide odakle su preko Paga prebačeni na Rab, a odatle u Italiju. To su im omogućili ustaše, a što su im omogućili komunisti? Tako je spašen velik broj Žida iz NDH, a Jadovno je izmišljeno da bi se prikrio genocid Srbijanaca nad Židima u Srbiji do 1942. godine najavljen kao Judenfrei.

Zbog hrvatskih civilnih žrtava u masovnim grobnicama, ubijenih na najgnusniji i najokrutniji način u Macelju, Hudoj jami, Kočevskom Rogu i Jazovki, te u drugim masovnim grobnicama u okolici Zagreba, takvi ''antifašisti'' – potomci hrvatskih, srbijanskih i slovenskih komunističkih zlikovaca, te židskih komunista – su se danas udružili sa SPC i četnicima šireći laži o Jasenovcu, mada sondiranja nedvojbeno pokazuju da su žrtve okolo tog logora bili hrvatski civili iz Bosne, a ne Židi, Srbi ili Cigani. Štoviše, CIA izvještaj otkriva da je Jasenovac bio komunistički logor sve do 1951. godine. Uvećavajući ustaške zločine, hrvatski komunisti i četnici nastoje prikriti svoje.

Međutim, oni i dalje uvećavaju broj žrtava u Jasenovcu, a hrvatski političari šute, posebice premijer Plenković, koji umjesto da financira otvaranje označenih masovnih grobnica u Hrvatskoj i Sloveniji, financira udruge koje lažno optužuju ustaše za zločine koje su počinili partizani po naređenju presvučenih četnika i Tita. Te udruge danas izmišljaju braniteljske zločine i optužuju ih za ratne zločine zbog časnog obrambenog rata za slobodu i suverenost na temelju izmišljenih činjenica.

Kad već govorimo o zločinima nad drugima i drukčijima, nitko još nije nadvisio četnike kroz kratku i izmišljenu povijest srbijanskog naroda. Najnoviji četnički zločini u balkanskim ratovima ne razlikuju se ni po čemu od dva balkanska prije Prvog svjetskog rata. Sve te ratove definira četnička svirepost i okrutnost prema drugim etnicima. Nažalost, iza svih tih zločina je stala i stoji SPC. Četnici su počinili najgnjusnije zločine nad drugim etnicima i zbog toga Srbijanci i SPC ne pripadaju europskoj civilizaciji. Cijela njihova kratka povijest je laž koju i danas izmišljaju, a obojena sa svim mogućim zločinima i primitivizmom.

Zar nije zadaća ove Vlade da brani interese RH i hrvatski narod od napada lažnih antifašista i četnika? Zašto premijer Plenković dolaskom na vlast nije naredio progon hrvatskih četnika zbog njihovih zločina nad nevinim Hrvatima i Hrvaticama? Takvog premijera Hrvatska ne treba. Onaj koji ne želi braniti i štititi interese hrvatskog naroda, morao bi podnijeti ostavku na sve političke funkcije. Ova država je rođena u krvi, a najmanje posredovanjem hrvatske komunističke diplomacije koja je ne želi ni danas.

Izgleda da svojom šutnjom premijer Plenković podržava istupe Lončara, Mesića, Josipovića i drugih ljevičara, a oni su optužili hrvatske branitelje za ratne zločine u Haagu. Izdajnik Mesić je u Haagu svjedočio protiv Hrvatske, hrvatskih generala i tvorca hrvatske države – predsjednika Tuđmana, a Lončar je uveo embargo na kupnju oružja za obranu od četnika. Misli li Premijer da je Račan postupio ispravno kad je oružje hrvatske TO predao JA? Takvi domoljubi su bili hrvatski komunist! Lustracija i ništa drugo može sačuvati Hrvatsku.

Ako je premijer Plenković, unatoč protivljenju hrvatskog naroda , ozakonio Istambulsku konvenciju, zar onda ne bi trebao prihvatiti i ovu posljednju Rezoluciju EU Parlamenta? Ovo mu je jedina prigoda da dokaže svoju pripadnost demokršćanskoj Europi i odanost hrvatskom narodu.

 

Srećko Radović