Osvrćem se na članak Renate Rašović (VL, 11. lipnja, 2019.) jer je članak neobično pristran. Na temelju tog članka neupućeni čitatelj bi mogao zaključiti da su Srbi i Srbijanci jedine žrtve nasilja u Hrvatskoj. To je apsolutna neistina jer često su žrtve nasilja i druge etničke skupine pa i Hrvati, ali to pojedini novinari i Pupovac uopće ne vide, a to izaziva stanje kakvo jest i mislim da je jedan od tvoraca nesnošljivog ozračja Pupovac i njegova družina. Zašto se prozivaju Hrvati zbog nasilja koji je počinio Srb nad Srbom? Zar to nasilje nema svoju pozadinu koju nitko od novinara nije ni pokušao istražiti?

Takvo ozračje stvaraju također Premijer i Predsjednica svojim političkim potezima jer se nasilno nameću gotovo svi zakoni kao u komunizmu, bez da se o ičemu pita narod koji je po Ustavu iznad Sabora. Stalno se traže zabrane kao u komunizmu, a takvim zabranama se uskraćuje demokracija i sloboda. Zašto u stvaranju zakona ne sudjeluju i obični ljudi preko saborskih odbora? Zašto se na televiziji ne prenose sjednice saborskih odbora umjesto predstava iz Sabora koje su najviše besmislene.

Ovakvo ozračje također stvara tridesetak novinara koji ne prihvaćaju Hrvatsku kao suverenu državu. Oni pljuju po hrvatskom narodu i svemu što je hrvatsko, a njih nitko ne proziva niti to mogu učiniti čitatelji jer urednici to ne dopuštaju. Zar to nije diskriminacija? Oni nastoje kontrolirati slobodu misli kao da živimo u jednoumlju. Urednici tiskovina, portala i televizija to ne dozvoljavaju čitateljima i gledateljima, a takvim ponašanjem se sužava sloboda svih državljana Hrvatske.

Stoga postavljam pitanje: ''Kako se osjećao Hrvat u SAO Krajini?'' Njega nisu napadali samo huligani nego abolirani ratni zločinci iz SAO Krajine. Danas Pupovac nastoji prikriti srbske i srbijanske zločine napadajući ''Oluju'' i izmišljajući ustaše. No, činjenice pokazuju da su ustaše bile bebe u odnosu presvučene četnike i partizane. On i danas tvrdi da se kokardu ne može zabraniti u Hrvatskoj, ali traži da se zabrani poklič hrvatskih branitelja pod kojim su ginuli za svoju domovinu. Zar ga to ne otkriva kao četnika?

U demokratskoj i uređenoj državi nema nikakvih posebnih etničkih prava jer u takvoj državi svi smo jednaki. Ne znam zašto etničke manjine nazivamo nacionalnim manjinama. U Hrvatskoj ne postoje nacionalne nego samo etničke manjine. Ne vidim nijedan zakon koji diskriminira etničke manjine, ali u Ustavu ima načela koja diskriminiraju etničke Hrvate i hrvatske branitelje.

 

Srećko Radović