Jedan navodni psihopata, kojeg mediji nazivaju i ratnim veteranom, notorni Zoran Erceg, kažu da je „ustrajan u tomu da se on u vrijeme Tuđmanove Hrvatske borio i za to da u svojoj zemlji slobodno viče „Tuđman je ratni zločinac“.

„Večernji list“ navodi (16.2.2019.) da „s obzirom na okolnosti slučaja, Erceg je izrazio svoje političko mišljenje (sic!) o prvom predsjedniku, i koliko se god mi slagali i osudili njegovo mišljenje, Erceg na njega ima pravo!“

Dakle, ako je to tako, a očito jeste, onda, mu treba odgovoriti istom mjerom.

Kao prvo, taj se politički kreten nije borio da u svojoj zemlji slobodno viče da je Tuđman ratni zločinac! Jer, ako je Tuđman ratni zločinac, (kada su ga i gdje zbog toga osudili?), onda je Hrvatska, koju smo ostvarili pod njegovim vodstvom, također zločinačka država, a mi svi koji smo se za nju borili također nismo ništa drugo nego – zločinci, kao što su bili i svi oni koji su se u vrijeme II. svjetskog rata borili za Hitlera!

Ovog smušenog politikanta ne treba voditi u zatvor, niti mu zabranjivati da se ne približava Tuđmanovu spomeniku. Njemu treba zdravstvena skrb, i to u nekoj psihijatrijskoj bolnici.

Zanimljivo je da se ova politička spodoba svako malo pojavljuje u javnosti, (a da „nitko“ ne zna tko je i što je), i da svaki puta dobije zapaženu medijsku pozornost, veću nego istinski hrvatski branitelji, recimo, Vukovara ili Škabrnje.

Ako tako nastavi, a pojedini državni i ini mediji, mu svaki puta dadnu potporu za njegova politička „majmunska djela“, onda će se ovaj politički bolesnik vrlo brzo pretvoriti i u političkog mučenika, kojem mu, zamislite, u Hrvatskoj, za koju se „borio“, ne daju da je javno proglašava – zločinačkom i fašističkom državom!

Pored toga, čudom nas čudi šutnja, ignoriranje ili minoriziranje ovog sramotnog čina, sramotnog „ratnog veterana“, brojnih Udruga proisteklih iz svetog hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, a poglavito na te i takve stvari ne javljanje Hrvatskog generalskog zbora, koji bi se prvi trebao oglasiti na ovakve i slične ekscese!

Da netko na nekom većem skupu Srba u Hrvatskoj vikne „Milošević je ratni zločinac“ ili da su to Vučić, Dačić, Šešelj, Stanimirović, Vulin, Pusić, Teršelič, Mesić i drugi pomozbog junaci, Srbin po „zanimanju“ Milorad Pupovac istog bi trenutka u Vukovaru ili u hrvatskom Saboru sazvao konferenciju za medije te pozvao Uskok ili Državno odvjetništvo da „primjereno“ reagiraju.

Nu, Hrvati, a osobito većina hrvatskih branitelja, očito se drži onoga – „šutnja je zlato“!

Dokle?

 

Mladen Pavković