Ministarstvo pravosuđa RH je na svojim internetskim stranicama (sve po zakonu!) objavila popis građana koji imaju blokirane račune, tako da svatko može vidjeti tko su „državni neprijatelji“!

Objavili su im sve, čak adrese i OIB, a da su imali, vjerojatno bi im objavili i fotografije.

Riječ je desetinama tisuća ljudi, od kojih većina iz (ne)opravdanih razloga nije mogla plaćati dospjele račune, a poglavito ne zločinačke kamate i troškove.

Među njima nalazimo i iznimno veliki broj hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Za njih sad nitko ne kaže da su „privilegirani“, već prije da su „kriminalci i lopovi“, koji eto ne plaćaju svoje račune, odnosno državi namete!

Te ljude nitko ne pita iz kojih su razloga došli u ovakvu tešku životnu i financijsku situaciju, kao što se ne pita one u velikim državnim i inim tvrtkama, poput Uljanika, gdje su nestale milijarde eura od hrvatskih građana?

Iznimno veliki broj hrvatskih branitelja obolio je nakon svetog hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Mnogi su ostali i bez zaposlenja. Tko ih „šljivi“ što su se zadužili, što se nisu snašli?

Sada predlažemo Ministarstvu pravosuđa da na svojem webu na isti način objavi popis, odnosno adrese, OIB i drugo (da ih možemo, da se malo našalimo), naći i prepoznati: svih aboliranih četnika, osobito onih koji primaju hrvatske mirovine i rade u hrvatskim državnim firmama, ratnih profitera, izdajica, dezertera iz svetog obrambenog Domovinskog rata, zatim menagera koji su upropastili mnogobrojne tvrtke, ali i političara i politikanata koji su nas svojim dugogodišnjim (ne)radom i nesposobnošću doveli do dno dna!

Zašto bi imena blokiranih trebali i morali biti svakom dostupni (a da ih se ne pita kako su dospjeli na ovaj „sramni“ popis), a imena, poglavito vrhunskih hrvatskih i inih zločinaca - kriminalaca zaštićeni?

Zašto se ne objavi adresa i OIB, recimo, Roberta Ježića, koji je počeo kao redar u noćnim klubovima, a danas je na optuženičkoj klupi kao milijarder?

 

Mladen Pavković