Internet propaganda i stvaranje javnog mnijenja „nezavisnih“ portala, dakako sa sarajevskom adresom, posljednjih dana je dosegla „radnu temperaturu“ baš onoliko koliko je potrebno da se etiketiraju oni koji nisu po njihovim mjerilima.

Ne postoji bolji ogledni primjer funkcioniranja jedne organizirane, dokazano kriminalne skupine, koja svoj rad legalnije naplaćuje od NGO sektora kojem je Sarajevo postala oaza za djelovanje. Nevladina scena od samih početaka bila je zakamuflirana kao posebna, specifična vrsta koja je svoje korijene puštala i u državnim institucijama, unutar međunarodne zajednice i, kada se malo bolje pogleda, gdje god joj se pružila prilika. Naravno masno i debelo naplaćivala takvo što. Danas su ti tipovi posebna društvena elita s podebljim džepovima.

Jedan od likova koji prednjači jest izvjesni Darko Brkan, alfa i omega NGO mafije koji je na svom „nevladinom“ aktivizmu „pošteno“ zaradio nekoliko stanova, a i sam kaže kako su njegova primanja „malo veća od prosječne plaće u BiH“. Iskren je Darko i hvala mu na tome. Dotični Brkan osnivač je nekoliko Udruga, krajnje diskutabilno financiranih koji palamude o ljudskim pravima, ponekad o pravima maslačaka, a ako financijeri naruče i direktno dilanje tekstova, onih huškačkih, direkt iz Brkanove kuhinje. S malo više nacionalističkih priloga. Naravno i prilozi se naplaćuju.

Brkanova aktualna udruga „Zašto ne“ reproducirala je nekolicinu „demokratskih“ portala koji imaju zadatak širenja istine. Doduše onako kako to smatraju sponzori koji vide svoje interese, a Brkan njihove eure i dolare i marke. A ni „ustaške“ kune mu nisu mrske. Tako je naš Darko, kršni čovjek iz prijestolnice tvorac portala „Istinomjer“, a od nedavno i portala „Raskrinkavanje“. Hrabro sarajevsko srce u liku i djelu Darke Brkana tako je postao filter i poseban detektor koliko su istinite pojedine konstatacije koje se artikuliraju kroz javno djelovanje. Zagovornik istine potom se upustio u još jedan „historijski projekat“ s ciljem katarze ovog društva osnivanjem portala „Raskrinkavanje“. Koga Brkan doista raskrnikava nije ni bitno. Onaj tko plati, ha ja.

Darkina raja također ističe kako svoje konvertibilne prste ima i kod kreiranja sadržaja u portalima poput „Analiziraj“ i nekolicine sličnih. Upravo navedeni internet portali posljednjih dana mobilizirani su oko predizbornih rabota i kreiranja brkanovskog stanja u smislu „Hrvat je Bošnjaku vuk“. Tako su se navedeni portali, uz Avdićev „Žurnal“, Oručevićeve „Vijesti“ uključili u internet kampanju protiv svega hrvatskoga što postoji u Bosni i Hercegovini. Propaganda kojom žele doktrinirati bošnjački narod ima cilj stvaranja histerije i samo histerije. Ideja za takvo što im nimalo ne manjka. Sponzori svih boja i dezena, europskih i američkih ipak zovu, a Darko to ne odbija.

Zamolili bi Darku, Brkana našeg, da katarze koje posljednjih dana provodi nad sarajevskim nebom ipak okrene u nešto drugačijem smjeru. Ne dopuštamo, ni za eure, ni za marke, ni ćevape, da sve ono što ide u poboljšavanje međunacionalnih odnosa uništavaju Brkan & CO. Vaše je vrijeme prošlo. Tako nam vaših stanova i bankovnih računa.

 

T.P.